31 Mart Yerel Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden başkan seçilen ve adliyede düzenlenen törenle mazbatalarını alan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt görevlerine başladı.

Mazbata töreni sonrası Başkanlar Ünlüce, Ataç ve Kurt ilk olarak Vilayet Meydanı’na geldiler. Burada Atatürk Anıtı’na, Cumhuriyet Halk Partisi çelenginin sunumu sonrası Büyükşehir Belediyesi’ne geçtiler.

Başkanlık katında Yılmaz Büyükerşen ile bir araya gelen yeni Başkan Ünlüce, törenle Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini devraldı. Başkanlık mührünü Ünlüce’ye teslim eden Büyükerşen, "25 yıl önce kese içerisinde bir mühür almıştım. Ama şimdi o yetkiye yaraşır bir kutu içerisinde bu mührü Ayşe Ünlüce’ye gönlüm rahat bir şekilde teslim ediyorum. Gözümün arkada kalmayacağını çok iyi biliyorum." dedi.

Törende kalabalığa seslenen Eskişehir’in yeni Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce şunları söyledi:

"Çok çalıştık, çok inandık, çok güvendik ve kazandık. Ama bilesiniz ki bu seçimin kaybedeni yok, Eskişehir kazandı, Türkiye kazandı. Oy veren vermeyen tüm hemşerilerimin büyükşehir belediye başkanıyım. Hangi partiden olursa olsun tüm ilçe belediyelerimizin büyükşehir belediye başkanıyım. Biz kutuplaşmadan, ayrışmadan;  birleşerek barışarak hizmet edeceğiz."

Hibya Haber Ajansı