Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklama şöyle:

''Yetkili satıcısı olduğumuz markalar olan Peugeot, Opel, Citroen, DS, Renault, Dacia ile 2023 yılı ilk çeyreğinde 2.815 adet olarak gerçekleşen sıfır kilometre araç satış adetini yüzde 65,65 oranında artırarak, 2024 yılı ilk çeyreğinde 4.663 adet sıfır araç satışı gerçekleştirme başarısı gösterilmiştir.

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği verilerine göre, Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarı, 2024 yılı ilk çeyreğinde bir önceki yıl aynı döneme göre yüzde 25,23 oranında artarken, Beyaz Filo olarak sıfır araç satışlarımız yüzde 65,65 oranında artarak, sektör ortalama büyüme oranının 2,6 katı büyümüştür. Bu yapılan satışlarla, artan Türkiye otomobil ve hafif ticari araç pazarı içindeki şirketimiz payı yüzde 1,58'e çıkmıştır. (2023 yılı ilk çeyrek yüzde 1,19)

Güçlü finansal yapımız, uzun yıllara dayanan tecrübemizle müşteri memnuniyetinden ödün vermeden sektörde lider konumumuzu koruyarak, bu veriler ışığında yıl sonu satış, hasılat ve karlılık hedeflerimize, emin adımlarla ilerliyoruz.''

Hibya Haber Ajansı