Bakanlıktan yapılan açıklamada, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun, mayın ve patlamamış mühimmat tehlikesine dikkat çekmek amacıyla 4 Nisan gününü, “Dünya Mayın Bilinci ve Mayın Faaliyetine Destek Günü” olarak ilan edildiği belirtilerek "Türkiye, dünyada ve bölgesinde, gerek kara gerek deniz mayınlarıyla mücadele konusunda somut katkılar sağlayan bir ülkedir." denildi.

Milli Mayın Faaliyet Merkezi aracılığıyla, Anti-Personel Mayınların Kullanımın Depolanmasının, Üretiminin ve Devredilmesinin Yasaklanması ve Bunların İmhasına İlişkin Ottava Sözleşmesini ve bu kapsamda ortaya konan uluslararası iş birliklerinin desteklendiği vurgulandığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Mayın kirliliği nedeniyle uzun bir süredir ciddi bir tehditle karşı karşıya olan Afganistan gibi ülkelerin ve işgal altından kurtardığı topraklarda tespit edilemeyen çok sayıda mayın bulunan Azerbaycan’ın duyduğu güvenlik endişelerini paylaşıyoruz. Ermenistan’ı, Azerbaycan’a doğru mayın haritalarını teslim etmeye çağırıyoruz. Mayın riskiyle mücadele eden ülkelere sahada ve uluslararası alanda verdiğimiz güçlü destek sürecektir."

Hibya Haber Ajansı