Dün satıcılı açılış sonrasında 8903-9018 bandında volatil bir seyir izleyen BİST 100 endeksi %1.05 oranında değer kaybı ile 8945 seviyesinden günü tamamladı.

Son 2 işlem gününde etkili olan satış sonrasında kısa vadeli göstergelerde bozulmanın arttığını görüyoruz.

Sanayi sektör hisselerinde satış baskısı sürerken, son günlerde endekste pozitif ayrışan Bankacılık endeksinde dün kar satışları gözlemledik. Banka hisselerinde geçtiğimiz hafta ortasından sonra etkili olan alım iştahının zayıflamış olmasını endekste baskıyı artıran unsur olduğunu söyleyebiliriz.

Endeksin teknik görünümüne baktığımızda ise kısa vadeli indikatörlerde güç kaybı sürerken, orta vadeli gösterge olan ve geçtiğimiz hafta Al konumuna geçen MACD’in tekrar sat sinyali ürettiğini görüyoruz.

Bu nedenle bugün gerçekleşecek kapanışın bayram tatili sonrası içinde belirleyici yönde olacağını düşünüyoruz.

Önümüzdeki hafta başlayacak olan tatil öncesinde takas avantajını kullanmak isteyen yatırımcılardan gelen satışları kısa vadeli düzeltme olarak değerlendiriyoruz. Ancak bugün gerçekleşecek kapanışın 50 günlük ortalamanın geçtiği nokta olan 8841 seviyesinin altına gerçekleşebilecek kapanış endekste geri çekilme eğilimini hızlandıracaktır. Bu nedenle taşınan pozisyonlar açısından 8841 seviyesinin yakından takip edilmesini öneriyoruz.

Endekste yaşanabilecek tepki denemelerinde ise 9154’ü ise ilk direnç seviyesi takip edeceğiz.

Kaynak A1 Capital

Hibya Haber Ajansı