Kanton Fuarı olarak da bilinen “135. Çin İthalat ve İhracat Fuarı”, 15 Nisan - 5 Mayıs tarihleri arasında Çin’in güneyindeki Guangdong eyaletinin başkenti Guangzhou’da gerçekleşecek. Ticaret ve dışişleri bakanlıklarından yetkililer ve Enformasyon Bürosu tarafından düzenlenen basın toplantısında fuarla ilgili bilgiler paylaşıldı. 

Toplantıda bir konuşma yapan Çin Ticaret Bakan Yardımcısı Wang Shouwen, ithalat ve ihracat fuarlarına kayıtlı işletme sayısı, yeni katılımcılar, yurt dışından erken kayıt yaptıran alıcılar, sergi alanı ve diğerlerinin sayısı bakımından etkinliğin ölçeği geçmiş bahar edisyonlarının üzerinde olacağını söyledi. 

1957 yılında başlatılan ülkenin en eski ticaret fuarı, 1,55 milyon metrekarelik alanı kapsayacak. Fuarın ihracat bölümüne 28 bin, ithalat fuarına ise 680 işletmenin katılması bekleniyor. Bugüne kadar 215 ülke ve bölgeden yaklaşık 93 bin alıcı ön kaydı tamamladı ve 220’den fazla ticari ve endüstriyel kuruluş Guangzhou’ya heyet gönderecek.

Yılda iki kez düzenlenen bu yılın bahar oturumunun, Çin’in üst düzey dışa açılmasını beş önemli şekilde sergilemesi bekleniyor. Sürdürülebilirlik ve bağımsız fikri mülkiyeti öne çıkaran yenilikçi girişimler ve ürünler, önceki baskıdakilerden daha fazla olacak. Yaklaşık 3 bin 600 şirketin otomatik yönlendirmeli araçlardan yapay zekâ destekli çeviri makinelerine kadar dijital cephedeki kapasitelerini sergilemesi bekleniyor. Fuarın online platformu da faaliyete geçecek. 

Fuara geleneksel olarak tüketici ürünleri hakim olsa da, son yıllarda küresel tedarik zincirini istikrara kavuşturmaya yardımcı olan ürünlerin sayısı arttı. Bu arada Çin, 67 yıl öncesinden bu yana yurt dışından 9,3 milyon ziyaret alarak küresel iş birliğini geliştirmeye devam ediyor. Yakın zamanda yapılan bir ankette katılımcıların yüzde 94’ü fuar aracılığıyla uluslararası pazarlarını genişlettiklerini söyledi.

Hibya Haber Ajansı