Çin’in BM’deki Daimi Temsilci Yardımcısı Geng Shuang, uluslararası topluma çocukların kapsamlı gelişmesini desteklemek için harekete geçmesi çağrısı yaptı.

BM Güvenlik Konseyi’nde dün çocuk ve silahlı çatışma konulu açık oturum düzenlendi. Geng Shuang, oturumda yaptığı konuşmada çocukların silahlı çatışmaların en masum mağduru olduğuna işaret ederek, şu an dünya genelinde 150 milyon çocuğun insani yardıma ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Geng, BM Güvenlik Konseyi dahil uluslararası toplumun etkili tedbirler alıp, insani yardımın önüne konulan engelleri ortadan kaldırarak, çocuklara koruma duvarını güçlendirmesi ve silahlı çatışmalara maruz kalan çocuklara azami yardımı sağlaması gerektiğini söyledi.

Geng Shuang, BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) tarafından verilen bilgilere göre, geçen 6 ay içinde Gazze Şeridi’nde 13 binden fazla çocuğun hayatını kaybettiğini hatırlatarak, bu bölgedeki savaş ateşinin çocuklara büyük felaket getirdiğini ve dünyanın birçok bölgesindeki çocukların Gazzeli çocuklar gibi acı çektiğini söyledi.

Geng Shuang, bu yılın eylül ayında BM’nin “Gelecek Zirvesi”ni düzenleyeceğine dikkat çekerek, uluslararası toplumun bu zirveden doğan fırsatlardan faydalanıp, çocuk davasının gelişmesi için daha net bir yol haritası çizmesi çağrısında bulundu.  

Hibya Haber Ajansı