New York Times'a göre Gazze, ABD tarafından finanse edilen ABD kalkınma fonları tarafından kurulan Yardım Çalışanları Güvenlik Veri Tabanı'nın rakamlarına göre savaş sırasında en az 203 yardım çalışanı öldürüldü.

Rapora göre Pazartesi günü öldürülen World Central Kitchen'ndaki altı yabancı yardım çalışanı dışında öldürülenlerin tamamının Filistinli olduğu belirtildi.

Altı aydır acımasızca süren Gazze'deki savaş, Kasım ayında BM personeli için şimdiye kadarki en kanlı savaş haline geldi ve İsrail'e, sivil ölümleri önlemek için daha fazlasını yapması yönünde birçok kez çağrıda bulunuldu.

Pazartesi günkü saldırının ardından İsrail ordusu (IDF) genelkurmay başkanı Herzi Halevi, Gazze'deki yardım çalışanlarını korumak için daha fazlasını yapmak için "derhal harekete geçme" sözü verdi.

BBC'nin haberine göre, bölgedeki STK'larla koordinasyonu geliştirmek için yeni bir "insani komuta merkezi" kurulması da buna dahil.

İngiliz medyasına göre Halevi'nin mesajı İsrail'in Gazze halkıyla değil Hamas'la savaş halinde olduğu yazıyor. Ancak burada yardım kuruluşlarının bu durumun önemli değişikliklere yol açacağını beklemediğine de işaret ediliyor.

Hibya Haber Ajansı