Rönesans Gayrimenkul’ün 33.357.450 payının pay başına 135,00 TL fiyattan halka arzına SPK tarafından onay verildi.
ADESE – Şirketin %100 pay sahibi olduğu Asto Gayrimenkul ile şirketin %100 pay sahibi olduğu Loras Gayrimenkul’ün birleştirildiği açıklandı.
ARASE – Şirket bağlı ortaklığı Aras Elektrik Perakende’nin 2024 dönemi için üç ayrı şirket ile toplam 496.800 MWh'lık  yeni enerji satış anlaşması yaptığı açıklandı.
ARSAN – KMTSO Teknoloji’ye 14 milyon dolar ile iştirak edilmesine karar verildiği açıklandı.
ARCLK – Şirketin globalleşme stratejisi kapsamında Arçelik’in Türkiye dahil tüm coğrafyalardaki kurumsal markasının bundan sonra Beko olarak kullanılacağı açıklandı.
AGROT – Şirketin Hünnap marka Keçi Sütlü Bebe Bisküvisi ürünü kapsamında ulusal  ve yerel zincir marketlerde 1.000.000 kutu ürün satışı için anlaşma yapıldığı açıklandı.
ATATP – ATP Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı'nın ihraç belgesi onaylanması talebinin SPK tarafından olumlu karşıladığı açıklandı.
BANVT – Banvit Enerji’nin tasfiye işlemlerinin başlatılmasına karar verildiği açıklandı.
BINHO – Şirket yatırımlarından 1000 Finansal Teknolojiler ‘in unvanının 1000 Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para olarak değiştirildiği açıklandı.
BRKVY – Altınhas Holidng tarafından 1.618.400 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.
BLCYT – Adana OSB’deki fabrika binası inşaatının tamamlandığı ve tesisin yıllık 1,0 milyon dolar üzerinden 5 yıl süreli Astronergy Solar’a kiralandığı açıklandı.
BLCYT – Şirketin GES kapasitelerinin büyütülmesi, arazi üzeri GES projeleri yapımı ile lojistik iş alanında yeni fırsatlar için fizibilite çalışması yapılmasına karar verildiği açıklandı.
EKOS – Şirketin AYEDAŞ tarafından düzenlenen Gazlı Hücre&Köşk Standart Alımı İşi ihalesine verdiği 2,1 milyon dolarlık teklifin en avantajlı teklif olduğu açıklandı.
ESCAR – Mint Elektrikli Araç Teknolojileri’nin kalan %50 payının 32,5 milyon TL’ye satın alınmasına karar verildiği açıklandı.
FZIMP – VBTS kapsamında şirket paylarına 3 Mayıs’a kadar kredili işlem yasağı getirildi.
GARAN – Yurt dışında 6 milyar dolara kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.
GENIL – SPK tarafından şirketin sahip olduğu ilaç ruhsatlarını aktif bir piyasası olmamasına rağmen 30.09.2023 dönemi finansal tablolarında gerçeğe uygun değerleri ile değerleyerek raporlamış olmasının Maddi Olmayan Duran Varlıklar Standardına aykırılık teşkil ettiği tespit edildiği, gerekli düzenlemelerin en geç bir ay içerisinde KAP’a tekrar duyurulmasına karar verildiği açıklandı.
GLRYH – Şirketin KARYE sermayesindeki 3.693.087 adet payını İCG Finansal Danışmanlık’a devrettiği açıklandı.
GEREL – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 400 milyon TL’den 3 milyar TL’ye yükseltilmesi kapsamında SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.
HUBVC – Şirketin sermayesindeki imtiyazlı payların %45’ine karşılık gelen A grubu payların INVEO’dan, %10’una karşılık geleb A grubu payların Ersin Refik Pamuksüzer’den Namık Kemal Gökalp’e devri SPK tarafından olumlu karşılandı.
HALKB – 70 gün vadeli 1,9 milyar TL tutarında bono ihraç edildi.
HUVBC – 2020 yılında yapılan Dönüştürülebilir Tahvil Sözleşmesi kapsamında 100.000 dolar yatırım yapılan ve tasfiyesine karar verilmiş olan Quantco AI’dan 19.966 dolar iade alınacağı açıklandı.
ISCTR – Banka tarafından bağlı ortaklık ve iştiraklerinin yeni kurulacak bir holding çatısı altında toplanacağının açıklanması sonrasında iştirak paylarının iştirak modeliyle kolaylaştırılmış usulde kısmi bölünmeye ilişkin Yönetim Kurulu kararı açıklandı.
ISMEN – 92 gün vadeli 169,3 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.
KONTR – Şirketin, iştiraki Mint Elektrikli Araç’ın sermayesinde sahip olduğu paylarının tamamının (%40) 26 milyon TL’ye ESCAR’a devredildiği açıklandı.
INFO – IMASM ortaklarından ADESE’nin sahip olduğu Şirket sermayesinin %4,76'sına karşılık gelen 11.000.000 adet payın pay başına 16,50 TL fiyatla INFO aracılığıyla Toptan Alış Satış İşlemlerine İlişkin Prosedür kapsamında satışının bugün gerçekleşeceği açıklandı.
MAGEN – Enda Enerji’nin halka arzı kapsamında evrakların SPK’ya teslim edildiği açıklandı.
MGROS – Mart ayında 6 adet Migros, 5 adet Migros Jet, 2 adet Macrocenter ve 2 adet olmak üzere 15 adet yeni mağaza açıldığı belirtildi.
NUGYO – İstanbul Esenyurt’taki 30 adet bağımsız bölümün 197 milyon TL’ye alınmasına karar verildiği açıklandı.
ODINE – Aracı kurumu ile fiyat istikrarı sürecinin sona erdiği, fiyat istikrarına ilişkin işlem gerçekleştiği açıklandı.
POLTK – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 20 milyon TL’den 150 milyon TL’ye yükseltilmesi kapsamında yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.
POLHO – Şirket bağlı ortaklığı Polisan Hellas tarafından AB Komisyonu'nun kararı ile Çin menşeili Polietilen Tereftalat ürünlerinin ithalatında anti damping gümrük vergisi uygulamasının yürürlüğe girdiği açıklandı.
RALYH – TOKİ tarafından düzenlenen Hatay  4. Etap 574 Adet Konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi işinin şirket bağlı ortaklığı Hera Teknik’in uhdesinde kaldığı, sözleşmenin 1,3 milyar TL bedelle imzalandığı açıklandı.
RALYH – Ankara Çankaya’daki 4.000 m2’lik arsanın 665 m2’sinin 16,5 milyon TL’ye salındığı açıklandı.
SASA – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 15 milyar TL’den 60 milyar TL’ye yükseltilmesi tescil edildi.
SAMAT – VBTS kapsamında şirket paylarına 3 Mayıs’a kadar brüt takas tedbiri getirilirken, açığa satış ve kredili işlem yasağı da 3 Mayıs’a kadar uzatıldı.
SODSN – Zeynep Ayşegül Kora tarafından 200.000 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.
SODSN – Emine Hale Kosif tarafından 200.000 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.
TNZTP – Şirketin sermayesinin %100’üne sahip olduğu Tınaztepe Balçova Yatırım’ı devralması suretiyle gerçekleştireceği kolaylaştırılmış usulde birleşme işlemi kapsamında yapılan başvuru SPK tarafından olumlu karşılandı.
TLMAN – Albayrak Turizm’in şirkette sahip olduğu 2.000.000 adet payı üzerindeki Denizbank rehininin kaldırıldığı açıklandı.
UMPAS – Şirketin grup şirketi Seranova Seramik’in Konkordato talebi ile ilgili duruşma tarihinin 11 Haziran’a ertelendiği açıklandı.
UNLU – Şirket tarafından bilişim, bilgi işlem, mobil uygulama, elektronik pazar yeri ve işletim sistemi yazılım geliştirme faaliyetlerinde bulunmak üzere bir bağlı ortaklık kurulmasına karar verildiği açıklandı.
VBTYZ – Şirketin Türkiye'de bir bankadan 533.871 dolar bedelli Ana Sistem Arşiv Altyapı Sistemi ve Tape Yönetim Sistemi Yazılımı siparişi aldığı açıklandı.
YKBNK – Yurt dışında 343 gün vadeli 10 milyon euro tutarında borçlanma aracı ihraç edildi.
YKBNK – Yurt dışında 3.743 gün vadeli 443,1 milyon dolar tutarında borçlanma aracı ihraç edildi.
YKBNK – Yurt dışında 3.743 gün vadeli 56,9 milyon dolar tutarında borçlanma aracı ihraç edildi.
YKBNK – 91 gün vadeli 2,1 milyar TL tutarında bono ihraç edildi.
ZOREN – 399 gün vadeli 174,5 milyon TL tutarında tahvil ihraç edildi.
ZOREN – 119 gün vadeli 149,8 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.
ZOREN – Şirketin doğal gaz yakıtlı ve termik kombine çevrim tipindeki Bursa Santrali'nin lisansının sonlandırılmasına yapılan başvurunun onaylanarak Bursa Santral Lisansının sonlandırıldığı açıklandı.

Kaynak İnfo Yatırım

Hibya Haber Ajansı