Medya Yazarlar Birliği fahri başkanı Abdulkadir İkbal, Bediüzzaman Said Nursi’nin naaşının 64 yıl önce kırılarak başka yerlere götürülmesine son verilmesi çağrısında bulundu.
Şanlıurfa'da Bediüzzaman Said-i Nursi’nin naaşının bulunup mezarına iade edilmesi için girişimlerde bulunan İkbal, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'a açık çağrıda bulunarak yıllar önce Kurtulmuş'un verdiği sözü yerine getirmesi çağrısında bulundu.
İkbal, Üstad Bediüzzaman'ın 64. yıl dönümü münasebetiyle bir açıklama yaptı.
"Bir İslam aliminin mezarını kaybedenlere karşı bir çalışma yapılmalı"
Bediüzzaman'ın kendisinin Urfa'ya defnedilmesini istediğini söyleyen İkbal, "Vefatından 111 gün sonra mezarı 1960 ihtilali yapanlar tarafından kırılıp naaş oradan çıkarıldı. Naaşı başka bir yere nakledildi. Numan Kurtulmuş Urfa'ya ilk geldiğinde 'ben Said Nursi'nin mezarı ile ilgili olarak çalışma yapacağım. Numan Kurtulmuş o zaman milletvekiliydi ama şimdi Meclis Başkanı oldu. Dolayısıyla yetkisi de var. Biz de arzu ediyoruz ve diyoruz ki 'Numan Kurtulmuş bu sözünün yerine getirsin. Tam zamanıdır.' Bunu yapanlar Kemalistlerdir. Cumhurbaşkanı Erdoğan nasıl ki Ayasofya'yı açarak bütün Avrupa'ya meydan okudu. Tebrike şayan bir hareket yaptı, doğrusu bu konuda da bir çalışma yapması lazım. Bir İslam aliminin mezarını kaybedenlere karşı bir çalışma yapması lazım." dedi.
"64 yıldır devam eden bir zulmün ortadan kaldırılması lazım"
İkbal, Bediüzzaman Said Nursi'nin naaşının tekrar defnedildiği yere konulması yönünde çağrısını yineleyerek, "Mezar boş, içerisinde ceset yok. Cesedi kim götürdüyse devletin arşivleri açılsın, ceset her neredeyse getirilip eski yerine konulsun. Said Nursi hazretleri kendini Urfa'ya teslim etti. Bütün Urfalıların üzerinde bir hukuku var. Urfalıların buna sahip çıkması gerekiyor. Bize yardımcı olunursa Urfalılar olarak hakikaten bu konuda birçok merhale alabiliriz. Yeter artık, 64 yıldır devam eden bir zulmün ortadan kaldırılması lazım." şeklinde konuştu.