İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 5 Nisan Cuma akşamı başlayacak olan 9 günlük Ramazan Bayramı tatili için hazırlıklarını tamamladı.

10-11-12 Nisan ramazan bayramı tatili süresince kişiselleştirilmiş İstanbulkart sahiplerine, İBB’ye bağlı toplu taşıma araçları ücretsiz olacak.

Seferler cumartesi tarifesine göre yapılacak

Metro İstanbul’da bayram boyunca seferler cumartesi tarifesine göre yapılacak. Seferler, bayramın 1'inci ve 2'nci günü 06.00 - 00.00 saatleri arasında gerçekleşecek.

Ramazan Bayramı boyunca şehir hatları sefer tarifesinde yer alan pazar / resmi tatil günleri tarifesi uygulanacak. İBB Deniz Taksiler 7/24 hizmet vermeye devam edecek. Ayrıca bayram boyunca iskelelerde yer alan vapur kafeleri  de hizmette olacak.

İki kıtayı bir yolculukta birleştiren BUSFORUS ise bayram süresince sabah 10.00 ve akşam 17.00 arasında her saat başı seferlerini gerçekleştirmeye devam edecek.

Genel olarak arife günü ve Ramazan Bayramı süresince evde sağlık hizmetleri, Avrupa ve Anadolu Yakası olarak toplamda beş sağlık ekibi, 10 personel ve beş araçla sahada aktif görev alacak.  

10 Nisan 2024 Çarşamba günü saat 14:30’dan itibaren darülaceze sakinleri ve çalışanlarının katılımıyla  bayramlaşma programı gerçekleştirilecek.  

Camilerde ve kabristanlarda ikram hazırlığı

İBB İşletmeler Müdürlüğü 3 mobil araç ve 6 personeli ile 3 camide sabah namazı sonrası çorba ve sandviç ikram edecek.  

Ekipler bayram ziyaretleri için mezarlıklarda bakım ve temizlik çalışmalarını da tamamladı. 

İBB, Şehit Yakınları ve Gazilerle İlişkiler Şube Müdürlüğü’ne ait tüm birimlerin desteği ile Edirnekapı Şehitliği’nde arife günü ile 1’inci gün şehitliklere gelen ailelere ise oyuncak hediye edecek.

Hibya Haber Ajansı