İmamoğlu, kurum olarak zor zamanlarda hizmet verdiklerini belirterek “Şükürler olsun her birisinin üstesinden hep birlikte geldik ve zor zamanları birlikte aştık. Bu çalışma döneminde 90 bini aşkın çalışma arkadaşımızın emeği, çabası, özverisi, işine olan tutkusu, milletine olan hizmet duygusu olmasaydı bunları başaramazdık. Ben tek söz söylüyorum: Hepinizden Allah razı olsun” dedi.

Çalışma arkadaşlarının hem Kadir Gecelerini hem de Ramazan Bayramlarını kutlayan İmamoğlu, “İstanbul'a hizmet etmenin gerçekten zor olduğu olağanüstü bir dönemi yaşadık değerli yol arkadaşlarım. Ağır ekonomik krizleri gördük. Bu nedenle zordu. Yine birtakım zor zamanlar geçirdik. Engellerimiz oldu. Alıştığımız kamu prensiplerinin dışında uygulamalara maruz kaldık. Farklı ön yargılar nedeniyle, zor bir zamanı geçirdik. Ama şükürler olsun her birisinin üstesinden hep birlikte geldik ve zor zamanları birlikte aştık. Bu çalışma döneminde 90 bini aşkın çalışma arkadaşımızın emeği, çabası, özverisi, işine olan tutkusu, milletine olan hizmet duygusu olmasaydı bunları başaramazdık” ifadesini kullandı.

İnsanların hayatını kolaylaştırmak için çalışan bir kamu kurumu olduklarını vurgulayan İmamoğlu, şunları söyledi:

“İnsanların ortamlarını, yaşadıkları bu güzel şehri her yönüyle güzelleştirmekle görevliyiz. Böyle bir görevde hiçbir zaman ‘sona ulaştık, misyonumuzu tamamladık, görevimiz bitti’ diyebileceğimiz bir nokta yoktur. Böyle büyük bir şehirde her zaman yaptıklarımızın daha fazlasını, daha iyisini, daha kalitelisini yapmaya mecburuz. Yeni dönemde de bütün mesai arkadaşlarımla bu anlayışla çalışmaya ve başarmaya, Allah'ın izniyle devam edeceğiz. İnsanları mutlu etmek kolay değildir, biliyoruz. Her insanın farklı arayışları vardır. Bu, insanın doğasında vardır. Bunu da biliyoruz. Ama bunu başarınca hissedilen iç huzur da eşsiz bir duygudur. Tarifi olmaz. Hep birlikte bu duyguyu yaşayacağımız bir 5 yılı daha gururla geçiririz, keyifle geçiririz, sağlıkla geçiririz.”

Hibya Haber Ajansı