Et ve et ürünleri sektörünün en köklü markalarından biri olan, gıda güvenliği ve kalite konusunda en yüksek standartları tavizsiz uygulayan DANET, tüketicilerin değişen tercihlerine uygun yenilikçi çalışmalarını sürdürüyor. Glutensiz beslenmesi gereken veya glutensiz beslenmeyi tercih eden tüketicilerin, DANET’in ödüllü ve coğrafi işaretli glutensiz tescilli Afyon sucukları bayramda da sağlıklı sofraların ilk tercihi olacak.

Geleneksel üretim yenilikçi yaklaşım

DANET’in glutensiz ürünlere yönelik çalışmalarının sucuklarla sınırlı kalmayacağını ve yenilikçi ürün geliştirme çalışmalarının devam edeceğini belirten, DANET Kurumsal Gelişim, İletişim ve Stratejik Planlama Direktörü Gülnur Uluğ; “DANET, 1975 yılından bu yana tüketicilere en kaliteli ürünü sunmak konusunda tutkulu bir çaba içinde oldu. Glutensiz ürünlerle ilgili çalışmalarımız da tüketicilerimizin değişen ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlıyor. Belirli tahıllarda bulunan doğal yapısal protein olan gluten, ağırlıklı olarak arpa, buğday veya çavdar gibi ürünleri içeren gıdalarda ve bazı işlenmiş gıda ürünlerinde bulunuyor. Çölyak hastalığı ya da gluten hassasiyeti olan kişilerin gluten tüketmemesi gerekiyor. Aynı zamanda sağlıklı bireyler de beslenme tercihleri kapsamında glutensiz beslenmeyi benimseyebiliyor” ifadelerini kullandı.

Glutensiz beslenmenin giderek daha yaygınlaştığının vurgulayan Uluğ, DANET ürün yelpazesini bu yönde geliştirme ve Ar-Ge çalışmalarına devam ettiklerini ifade etti. Uluğ, “Yakın gelecekte, sporcular ve aktif yaşamı tercih edenler için düşük yağ ve yüksek protein içerikli ürünlerimizi artırmayı; çocuklar için özel tasarlanmış ürünler sunmayı hedefliyoruz. Tüm halkımıza sağlıklı ve lezzet dolu bir bayram diliyor, glüten hassasiyeti olanların sucuk keyfini DANET ile yaşamalarından da mutluluk duyuyoruz” dedi.

Kalite ve ödül bir arada

Afyonkarahisar'da 10 bin metrekarelik geniş bir alanda kurulu olan ve helal sertifikalı ürünlerini en yüksek gıda güvenliği ve hijyen standartlarında üreten DANET, 2020 yılında Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile imzaladığı protokol kapsamında coğrafi işaretli olarak tescillenen Afyon Sucuğu ile Güvenilir Ürün Platformu tarafından verilen Feed the Future Ödülü'nü kazandı. Tüketici sağlığına ve ürün güvenilirliğine katkı sunanları ödüllendirmek amacıyla düzenlenen bu prestijli ödül, DANET'in kaliteyi ön planda tutan yenilikçi çalışmalarının da bir ödülü oldu.

DANET ve ürünleri hakkında daha fazla bilgi için www.danet.com.tr adresi sipariş vermek için https://online.danet.com.tr adresi ziyaret edilebilir.

Hibya Haber Ajansı