Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

"Kuranda bizlere bin aydan daha hayırlı olduğu müjdelenen Leyle-i Kadrinizi tebrik ediyorum. Artık 11 ayın sultanı olan ramazanı uğurlamaya hazırlanıyoruz. Bir tarafta rahmet, şefkat ve bereket ayına veda etmenin hüznünü diğer tarafta ise bayrama kavuşacak olmanın sevincini yaşıyoruz. Rabbimden bizleri daha nice ramazanlara, nice kadir gecelerine, nice bayramlara hayırla, sağlıkla, huzurla eriştirmesini diliyorum.

İSEGEV olarak 1996 yılında kurduğumuz TÜRGEV’imiz tam 28 yıldır ülkemize milletimize ve gençlerimize sahip çıkıyor. Her yıl binlerce evladımızın eğitimine katkı veren onlara sıcak bir yuva imkanı sunan TÜRGEV başarılı çalışmaları ile kendinden söz ettiriyor. Toplam sayısı 40 bin 500’e ulaşan mezunlarımız bugün hem ülkemizde hem de dünyanın dört bir yanında insanlığa hizmet ediyor. Bu müstesna çatının kurucuları arasında bulunmaktan daima bahtiyarlık duyduğumu ifade etmek isterim.

Vakfımızın faaliyetlerinde emeği geçen maddi manevi katkısı bulunan her bir kardeşime her bir hayırseverimize teşekkür ediyorum. TÜRGEV’in en önemli temsilcilerinden olduğu gönüllü kuruluşlarımız ülkeye ve millete hizmet mücadelemizin öncüleridir. İstikbalimizin teminatı olan gençlerimizin vatana millete ailelerine hayırlı birer evlat olarak yetişmelerinde sizlerin yeri doldurulamaz. Bizim her fırsatta dile getirdiğimiz Teknofest gençliği inşallah sizlerin arasından çıkacak Türkiye Yüzyılı sizlerin omuzlarında yükselecektir.

Ben burada yeni Türkiye’nin, büyük ve güçlü Türkiye’nin, engelleri aşarak hedeflerine yürüyen kararlı Türkiye’nin mimarlarını görüyorum. Burada sizlerin arasında yarının başarılı bilim kadınlarını, siyasetçilerini, eğitimcilerini, mühendislerini, iş insanlarını, doktorlarını, milletimize hayırlı kuşaklar yetiştiren örnek annelerini görüyorum. Rabbim herbirinizin yolunu ve bahtını açık etsin diyorum.

Meyve veren ağaç taşlanır. TÜRGEV gibi vakıflarımız da hem hizmetleri ile hem varlıklarıyla hem de yerli milli duruşlarıyla ülkemizdeki belli çevreleri her zaman rahatsız etti. Sağına soluna bakmadan fert fert ben varım diyen özgür zihinler yetiştiren TÜRGEV bu kesimler tarafından özellikle hedef tahtasına konuldu. İftira ve yalan furyasının hedefi oldunuz. Haysiyet cellatları tarafından yıpratılmak istendiniz. Sizleri yıldırmayı amaçlayan daha nice saldırıya maruz kaldınız. Birileri ellerine geçirdikleri her fırsatı iyi ve faydalı işleri desteklemek için değil TÜRGEV gibi gençliğe hizmet çatılarını yıkmak için kullandı. Ne siz ne de biz bunların hiçbirine aldırmadık. Hukuktan meşruiyetten hakka ve halka hizmet yolundan ayrılmadık. Bizi yok ermeye gelenlerin bizde hayat bulacağı yüksek bir ruh haliyle mücadelemizi kararlılıkla devam ettirdik. Bugün de aynı şeyle devam ediyoruz.

Hak hukuk adalet kavramları üzerinden gönüllü kuruluşlarımıza dil uzatanların ikiyüzlülüklerini çok iyi biliyoruz.

Sürekli ahlak tüccarlığı yapan sürekli işçinin emekçinin hakkından bahseden bu çevreler önceki gün Beşiktaş’taki yangında hayatını kaybeden 29 emekçi kardeşimizle ilgili çıkıp tek cümle kurmadılar. Bu binaya inşaat ruhsatını veren imar ruhsatını veren ve binanın en alt bodrum katlarını gazino haline getirmeye müsaade edenler kim. Büz de savcılarımızla bunu takip ediyoruz. Bunu kovalıyoruz kovalamaya devam edeceğiz. Zerre kadar vicdanı olan herkesin tepkisini çekmesi gereken skandallar zinciri karşısında başlarını kuma gömmeyi tercih ettiler.

Bölücü terör örgütünün sokakları yakıp yıkan vandalları ile sergiledikleri dayanışmayı rızkının peşindeki insanların ailelerine çok gördüler. Daha önce aynı vicdansızlığı evlatlarını bölücü alçakların pençesinden kurtarmak için çırpınan cesur Diyarbakır Annelerine de bunlar göstermişlerdi.

Biz yaklaşık yarım asırdır vakfımız ise 28 yıldır çetin bir mücadelenin içerisindeyiz. Bu zorlu süreçte sizlere hizmet etmekten sizleri en iyi en donanımlı bir şekilde hayata hazırlamaktan başka bir gayemiz olmadı. Sizlerin başarılarını gördükçe hep daha fazla çalıştık. Ne yaptıysak milletimiz için siz gençlerimiz için yaptık. Bugün milletimizin ve sizlerin huzuruna alnı ak çıkmanın gururunu yaşıyoruz.

Bu ülkeyi yüceltecek bu çağa mührünü vuracak olan sizlerdiniz. Bunun için kendini başkalarına göre tanımlayacak başkalarının bizi kendi kalıplarına hapsetmelerine izin vermeyeceğiz. İşimizi görevlerimizi sorumluluğumuzu ülkemize milletimize ve umudunu bizlere bağlamış ailelere karşı vazifelerimizi en güzel şekilde yerine getirmeye çalışacağız.

Bizler sadece 100 yıllık bir devletin mensupları değiliz bizler aynı zamanda bu coğrafyada bin yıllık bir cihan imparatorluğunun 1400 yıllık köklü bir medeniyetin de takipçileriyiz. Ayrıca bizler bir misyonu gayesi ideali davası olan insanlarız. Başkaları gibi önünü sonunu düşünmeden fevri hareket edemeyiz.

İnsan ürettikçe mutlu ve motive olur. İnsan düşünüp, tefekkür edip, çalışıp çabalayıp ortaya iş koyduğunda mutlu, huzurlu, kendisiyle barışık olur. Hangi okulu okuyor hangi işte çalışıyorsanız yaptıklarınızın üzerine koymaya kendinizi aşmaya özellikle gayret edin. İmkan bulmak aslında imkanı oluşturmaktır. İlmin ve başarının anahtarı çalışmak, disiplinli çalışmak ve sabretmektir.

TÜRGEV’in Dijital Kültür alanında gençlere yönelik çalışmalarını takdirle karşıladığımız ayrıca belirtmek istiyorum. Sizlerden beklentimiz her alanda olduğu gibi sizlerden beklentimiz sadece takipçi değil asıl içerik üreticisi olmanızdır. Medeniyetimizin tarihimizin değerlerimizin ışığında içerikler geliştirerek bunları gençlerimize ve dünyaya açmanız son derece kıymetli çabalardır.

Merhum menderesten bu yana canımızla kanımızla emeklerimizle büyüterek bugünlere getirdiğimiz çok partili demokrasimiz 31 Mart Pazar günü yapılan Mahalli İdareler Seçimlerinden de başarıyla çıktık. Seçimlere gölge düşürme, seçmenin iradesini rehin alma girişimleri bir kere daha sandıkta hüsrana uğradı. Bizler kadere ve takdire inanan insanlarız. Sandık sonuçlarının da davamız mücadelemiz açısından hayra tebdil olacağına yürekten inanıyoruz. Aynı zamanda daha büyük zaferlerin müjdecisi muştusu ve habercisi olacaktır. Yolumuza yenilenmiş tazelenmiş, çok daha güçlenmiş bir şekilde devam edeceğiz. Siyasette yarım asra yaklaşan mücadelemizin zafer sancağını burca dikecek ve ardından gönül huzuruyla nöbeti sizlere devredeceğiz. İmkanlarımızı zorlayarak üzerimize düşeni yapma gayreti içerisindeyiz. Gençlerimiz olarak da sizler de sorumluluklarınızı yerine getireceksiniz. Artık biz siz gençlerimizin zamanının misafiriyiz."

Hibya Haber Ajansı