Peygamber Sevdalıları Şanlıurfa İl Koordinatörlüğü tarafından Rabia Meydanında Dünya Kudüs Günü münasebetiyle program düzenlendi.
Kılınan teravih namazıyla başlayan program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.
Programda bir konuşma yapan Molla Sinan Ünel, Kudüs'ün tüm Peygamberlerin Tevhid mücadelesinin başladığı yer olduğunun halen görülmediği için İslam aleminin durumun ortada olduğunu belirtti.
"Kudüs yıllarca Tevhid'e rehberlik etti"
Devrin Müslümanları olarak Kudüs davasını anlamadığını dile getiren Önel, "Bugün Dünya Kudüs Günü. Ramazan'ın son cuma gününün Dünya Kudüs Günü ilan edilmesinin hikmeti dünya Müslümanların dan dikkatini Kudüs'e çevirmektir. Kudüs'ün önemine ve değerini Kudüs'ün tarih boyunca rehberlik ettiği davayı anlama açısından dünya Müslümanlarının dikkatini oraya çekmek için ilan edilmiş bir gündür. Geçen zaman bize gösterdi ki dünya Müslümanları olarak 21. asrın Müslümanları olarak Kudüs davasının önemini anlamamışız. Kudüs'ün yıllarca Tevhide rehberlik ettiğini, Tevhid meşalesinin yakıldığı mekan olduğunu, tüm Peygamberlerin Tevhid mücadelesinin başladığı yer olduğunu görememişiz, hala da göremiyoruz. Bunu göremediğimiz için Kudüs'ün önemini Mescidi Aksa'nın değerini, Mescid-i Aksa'nın bugün siyonist işgal rejiminin çizmeleri altında inim inim inlediğini gördüğümüz halde; onun özgürlüğünün ne kadar bizler açısından önemli olduğunu göremediğimiz için bugün İslam alemi bu haldedir." şeklinde konuştu.
"İslam beldeleri Kan revan içerisinde"
Yeryüzünün en şerefli varlığı olan Müslümanların neden bu hale geldiğine değinen Önel, "İslam aleminin dört bir parçası Viran olmuştur nerede bir göz yaşı varsa Müslümanların gözyaşıdır, nerede yıkılmış bir belde varsa Müslümanların beldesidir, nerede namusu talan edilmiş bir millet varsa Müslüman milletidir. Hiç düşünemiyoruz, hiç akıl edemiyoruz, tefekkür edemiyoruz. Acaba yeryüzünün en şerefli, en izzetli, en onurlu ve en kıymetli varlığı olan Müslümanlar neden bu hale geldi, neden bu zilleti yaşıyoruz, bir türlü bu soruyu kendimize soramadık. Bugün bu soruyu kendimize soramadığımız için ve bunun cevabını göremediğimiz için maalesef bugün İslam alemi İslam coğrafyası İslam beldeleri Kan revan içerisinde." dedi.
"Kudüs özgür değilse ümmet esir düşmüştür"
Kudüs meselesinin Türk, Kürt ve Arabın meselesi olduğuna dikkat çeken Önel, "Tarihe bir bakın tarihten nice önemli şahsiyetler Kudüs'ün değerini Kudüs'ün faziletini anladıklarından dolayı Kudüs işgal altındaysa Mescid-ül Aksa Özgür değilse başka hiçbir meseleye odaklanmamışlardır. Hazreti Ömer'e bir bakın; Kudüs haçlıların işgali altındayken Kudüs'ü fethetmeyene kadar başka hiçbir meseleye önem vermemiştir. Selahattin Eyyubi Kudüs işgal altındayken Kudüs'ün özgürlüğüne kilitlenmiş Kudüs'ün bağımsızlığını hedefine koymuş, Onun dışındaki bütün meseleleri rafa kaldırmıştır. Yine bir Türk olan Abdülhamit Han'a bakınız Kudüs'e olan sevdasını Kudüs'e olan duyarlılığını göreceksiniz çünkü bu değerli şahsiyetler bu önemli rehberler bu değerli ecdadımız Özgür değilse Kudüs bağımsız değilse Mescid-i Aksa esir düşmüşse zaten Ümmet esir düşmüştür zaten ümmet yok olmuştur zaten Ümmet ölmüş demektir." diye konuştu.
Son olarak Molla Sinan Önel şunları söyledi:
"Salih meselelerin hal edilebilmesi için önce Mescidi Aksa'nın özgürlüğüne kavuşması lazım onun için değerli kardeşlerim tarihteki bütün ecdadlarımız Kürdü ile Türkü ile Arabıyla bütün ecdadımız bize şunu göstermiştir ki Kudüs davası bir ırkın bir milletin bir mezhebin bir meşrebin davası değildir, bir coğrafi mesele değildir. Kudüs davası 'La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah' diyen her imanlı yüreğin meselesidir." ifadelerini kullandı. 
Program, okunan dua ile sona erdi.