Dominika Başbakanı Roosevelt Skerrit, Çin’in Dominika’nın gerçek anlamda dostu olduğunu söyledi.

Roosevelt Skerrit, 23-29 Mart günleri arasında Çin’e resmî ziyarette bulundu.

Skerrit, Çin Medya Grubu’na (CMG) verdiği röportajda, “Çin, Dominika’nın gerçek anlamda dostu. İki ülke arasındaki iyi ilişkiler daima korundu. Son Çin ziyaretimdeki en önemli nokta, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ile yaptığım görüşmeydi. Görüşmede birçok önemli konuyu ele aldık. Dominika hükümeti de Cumhurbaşkanı Xi Jinping gibi, küresel sorunların çok taraflılık yoluyla çözülmesinden yana. İki ülke de küresel kalkınmayı çok taraflılık yoluyla hızlandırmayı destekliyor. Xi Jinping ile yaptığım son görüşmeden verimli sonuçlar elde edildiğini söyleyebilirim.” dedi.

Skerrit, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in ortaya koyduğu Kuşak ve Yol İnisiyatifi, Küresel Kalkınma İnisiyatifi, Küresel Güvenlik İnisiyatifi ve Küresel Medeniyet İnisiyatifi’nin BM tarafından benimsenmesi ve Dominika gibi gelişmekte olan ülkelerin sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmasına destek sağlaması gerektiğini söyledi.

Skerrit, Dominika’nın Tek Çin ilkesini kararlılıkla izleyeceğini ve Çin’in barışçıl yeniden birleşmesine var gücüyle destek vereceğini kaydetti.

Hibya Haber Ajansı