Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ı Azerbaycan Diaspora Bakanı Fuad Muradov, Azerbaycan Şuşa Valisi Aydin Kerimov ve beraberindeki heyet makamında kabul etti.

Azerbaycan Diaspora Bakanı Fuad Muradov, Azerbaycan Şuşa Valisi Aydin Kerimov ve beraberindeki heyet, Başkan Büyükkılıç ile birlikte Büyükşehir Belediyesi Fuaye Alanı’nda yer alan ve KAYMEK tarafından 11 ayın sultanı Ramazan ayında açılan Esma’ül Hüsna Hüsn-i Hat Sergisi’ni gezdi.

Daha sonra Azerbaycan Diaspora Bakanı Fuad Muradov, Azerbaycan Şuşa Valisi Aydin Kerimov ve beraberindeki heyet Başkan Büyükkılıç’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Başkan Büyükkılıç, Azerbaycan-Türkiye kardeşliğinin öneminden bahsederek, bundan sonra da bu dostluğun daha da pekişeceğini kaydetti. Başkan Büyükkılıç, şöyle konuştu:

“Sizleri görmekten, Kayseri’de misafir etmekten  gurur duyuyoruz. Malumunuz Şuşa ile Kayserimiz kardeş. İnşallah ilk etapta Şuşa’ya bir heyet halinde iade-i ziyarette bulunuruz, her şeyden önce, hoş geldiniz diyorum. Yeni seçim döneminin de hayırlı olmasını ve dostluğumuzu ve kardeşliğimizi daha da pekiştirecek, sadece teorik olarak ve kağıt üzerinde kardeşlikten öte birlikte yeni projelerde de yer almayı arzu ettiğimizi sizlerle buradan paylaşmak istiyorum. Şeref verdiniz.”

Hibya Haber Ajansı