Özbek’in konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“2023 senesinin Türkiye Süper Kupası’nın finalini oynadık. İki takım sahaya çıktık fakat üzülerek söylüyorum. Böyle bir durumu beklemiyorduk. Şanlıurfa’nın güzel insanlarına buradaki bu önemli Galatasaray derbisinin seyrettirmenin keyfini yaşattırmaktansa böyle acayip, hiç aklımıza gelmeyecek bir durumla karşılaştık.

Bunlar akıl tutulması. Neticede bu bir maç, Türkiye’nin kupası ve çok önemli 100. yıl kupası. Daha önemlisi Şanlıurfa’nın gibi güzel bir şehirde buranın insanlarına bu derbiyi seyrettirmenin keyfini almak varken şahit olduğumuz gibi hiç beklemediğimiz bir şeyle karşılaştık.

Ayrıca bildiğiniz gibi bu maçın geliri, depremzede kardeşlerimize yardım olarak verilecekti. Bunu böyle kararlaştırdık. Bir taraf dolu, bir taraf boş. Hem maçın ambiyansını bozuyorsunuz hem de burada şenlik havasında geçmesi gereken bir derbiyi böyle bir dakikada biten bir şekle getiriyorsunuz. Ben çok üzüldüm. Üzüldüm ve dünyaya mahcup olduk.

Galatasaray ve Fenerbahçe’nin misyonu futbolu insanlara sevdirdi. U19 takımındaki çocuklara yazık değil mi? Onlar bizim gençlerimiz, onlar futbolun geleceği. Kendi amaçlarınıza bu çocukları neden alet ediyorsunuz? Kötü bir hafta sonu. Tarihe kötü geçecek bir Süper Kupa finali. Cumhuriyetin 100’üncü yılına yakışmayan bir Süper Kupa finali oldu. Akli selimi davet etmek istiyorum.

Önümüzdeki günler daha da gerginleşecek. Özellikle Türk futbolundan bu gerginliğin gitmesi taraftarıyım. Gerginliği gidermemiz lazım. Herkesin her seviyede biraz daha Türk futboluna yakışacak hareketler içinde olunmasını diliyorum. Ne onlara, ne bize bu final yakışmadı. Böyle bir final olmaması gerekirdi.”

Hibya Haber Ajansı