Borsa İstanbul'da sert hareketlerin yaşandığı bir haftayı geride bıraktık. Hafta ortasına kadarki süreçte özellikle kredili pozisyonların kapanmasına yönelik olarak gelen satışlar ile Çarşamba günü 8903 seviyesi test edildi.

Haftanın son iki gününde ise alım iştahının tekrar güçlendiği görüldü. Özellikle Cuma günü endeksin genelinde etkili olan güçlü alımlar ile BİST 100 endeksi tarihi zirvesini yenilerken, endeks haftayı %5.21 oranın da değer kazanımı ile 9648.83 seviyesinden tamamladı.

Endekste Lokomotif sektörlerine baktığımızda, bir önceki hafta zayıf bir seyir izleyen bankacılık endeksinin bu hafta daha güçlü bir seyir izlediği görüldü. XBANK endeksinde bayram öncesindeki haftada %13.46 oranında güçlü bir değer gerçekleşirken, Sanayi endeksi ise Cuma günü gerçekleşen yükselişe rağmen haftalık bazda %0.80 gibi çok sınırlı bir değer kazanımı ile kapandı.

Geçtiğimiz hafta yaşanan güçlü yükseliş sonrasında içinde bulunduğumuz haftaya pozitif başlamasını beklediğimiz endekste bayram tatili nedeniyle kısa bir hafta geçireceğiz.

Cuma günü kırılan ve tarihi zirve konumunda olan 9450 seviyesini artık önemli destek noktası olarak takip edeceğiz.

9450 seviyesinin üzerinde kalındığı sürece trendin devamını beklemekle birlikte 9670 ve 9770 seviyeleri ilk ara dirençler, 10000’i ise ilk önemli olarak takip edeceğiz.

Psikolojik sınır olarak da gördüğümüz 10000 seviyesine yaklaşan hareketler sonrasında kısa vadeli kar realizasyonları görülebilir. Bu nedenle özellikle trade amaçlı açılacak kısa vadeli pozisyonlar açısından 10000’e yaklaşan hareketlerde temkinli kalınmasını öneriyoruz.

Beklentimizin aksine 9450’nin tekrar altına inilmesi durumunda ise 9336 ve 9226 seviyelerini alt destek noktası olarak verebiliriz.

Kaynak A1 Capital

Hibya Haber Ajansı