Kripto para sektörünün en büyük şirketlerinden biri olan Tether, BTCPay Server Foundation’a 100 bin dolar hibe verdiğini duyurdu. BTCPay Server’ının açık kaynaklı ödeme işlemcisi yazılımı, Bitcoin ve USDt ödemelerini kabul etmek için dünya çapında binlerce kripto yatırımcısı ve işletme tarafından serbestçe kullanılarak özelleştiriliyor.

BTCPay Server Foundation’a verilen hibe, Tether FOSS'un teknolojik ilerlemede oynadığı kritik rolü ve herkes için en son teknolojilere erişimi artırma potansiyelini destekleyecek. Özgür ve açık kaynak yazılım olarak bilinen FOSS; yazılımın kaynak kodunun kamuya açık olması, kullanıcıların yazılımı istedikleri gibi inceleyebilmesi, değiştirilebilmesi ve dağıtabilmesi prensibine dayanıyor. Ayrıca yazılım geliştirme sürecinde topluluk katılımını teşvik eden FOSS, yazılımın daha güvenli, özgür ve esnek olmasını sağlıyor. Tether, bu iş birliğiyle açık kaynaklı ödeme ağ geçitlerinin geliştirilmesini teşvik ederek bunların dünya çapındaki kullanıcılar için daha erişilebilir, verimli ve güvenli olmasını sağlamayı amaçlıyor.

İş birliğine ilişkin konuşan Tether CEO'su Paolo Ardoino, "BTCPay Server Foundation’a yaptığımız bağış, Tether'in açık kaynak topluluğuna olan bağlılığının ve teknolojinin dönüştürücü gücüne olan inancımızın bir göstergesi. BTCPay Server Foundation’ı destekleyerek, dijital ödemelerin geleceği ve geliştiricilerin dünya çapındaki kullanıcıların değişen ihtiyaçlarını karşılayan yenilikçi çözümler yaratmasını sağlıyoruz.” dedi.

Bu hibeyle ödeme işlemlerinde güvenli ve özel bir platform sağlama misyonu ileriye taşınacak

Finansal gizliliği ve özgürlüğü sürdürmeye olan bağlılığıyla tanınan BTCPay Server Foundation, Tether'in verdiği desteği memnuniyetle karşıladı. Bu hibe, BTCPay Server Foundation’ın yenilik yapma ve tekliflerini genişletme yeteneğini önemli ölçüde artırarak ödeme işlemleri için güvenli, özel ve sansüre dayanıklı bir platform oluşturma misyonunu ileriye taşıyor.

BTCPay Server’ının temel katılımcısı ve kurucu üyesi R0ckstar Dev, "BTCPay Server’ını bir Bitcoin FOSS projesi olarak kabul ederek sağladığı katkılardan dolayı Tether'e teşekkür ederim. Bu yatırımın bizlere geniş bir vizyon katacağına inanıyoruz. Coğrafya, politika veya mali durum ne olursa olsun herkesin Bitcoin'i kabul etmesini sağlamayı hedefliyoruz" dedi.

Tether, Bitcoin ve USDt dijital ödeme sistemlerine öncülük ederken, bu ortaklık şirketin FOSS topluluğunu tanıtma ve zenginleştirme misyonunda ileri doğru atılan önemli bir adımı temsil ediyor. Bu, Tether'in daha kapsayıcı ve adil bir dijital geleceği teşvik etme konusundaki stratejisini ortaya koyuyor.

Hibya Haber Ajansı