Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, bugün başkent Beijing’de Merieux Vakfı Başkanı Alain Merieux ve eşini kabul etti.

Xi, uzun zamandır Çin-Fransa ilişkilerine ve Çin'in sağlık alanındaki çabalarına gösterdikleri ilgi ve desteklerinden ötürü Merieux, eşi ve Merieux Vakfı'nı takdir ettiğini belirtti.

Günümüz dünyasında büyük değişimler ve çalkantıların yaşandığına dikkat çeken Xi, insan toplumunun COVID-19 gibi sağlık tehditlerinin yanı sıra, Filistin-İsrail çatışması ve Ukrayna krizi gibi jeopolitik çatışmalarla da karşı karşıya kaldığını söyledi.

Xi, “Çin, daima savaş yerine barışı savunuyor, savaşa son verilmesi ve barışın sağlanmasını destekliyor ve insanlığın kader birliğinin oluşturulmasını hızlandırmaya çalışıyor. Bu sene, Çin ile Fransa arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 60. yıldönümüdür. İki ülke arasındaki dostluğa büyük değer veren Çin, Fransa’yla ikili ilişkileri daha yüksek seviyeye taşımak için üst düzey temasları yoğunlaştırmaya ve iletişimi sıkılaştırmaya hazır. Merieux Vakfı’nı Çin’le iş birliğini derinleştirmeye devam etmeye davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in kendisini ve eşini kabul etmesinin, Fransız halkına yönelik dostane duygularını yansıttığını belirten Merieux, Çin ile olan temasının ve dostluğunun 46 yıl öncesine dayandığını hatırlattı. Çin'in kalkınmasını yakından takip ettiğini ve elde edilen büyük başarılardan dolayı hayran kaldığını dile getiren Merieux, Merieux Vakfı'nın Fransa ile Çin arasındaki dostluğu pekiştirme ve sağlık alanında işbirliğini güçlendirme çabalarına devam edeceğini vurguladı.

Hibya Haber Ajansı