Yardım çalışmalarına hız kesmeden devam eden Memleket Sevdalıları Şanlıurfa Derneği, hafta sonu Adıyaman’da Besni İlçesinde ve köylerde yaptıkları yardım çalışmalarıyla yaraları sarmaya devam ediyor.
Deprem sonrası hızlıca oluşturdukları gönüllü grup ile kriz masası oluşturan Memleket Sevdalıları Şanlıurfa Derneği, depremin yaşandığı ilk andan itibaren tüm imkanlarını seferber etti. Oluşturulan gönüllü ekibiyle afet bölgesinden gelen bilgiler ve talepleri koordine ederek süratle yerine getirmeye çalışarak, birçok bölgeye temel ihtiyaç maddesi, gıda yardımı ve hijyen malzemesi ulaştırdı.
Hafta sonu Adıyaman bölgesinde yaraları sarmaya çalışan Memleket Sevdalıları Şanlıurfa Derneği, Başkan Abdulkadir Şanlı’nın öncülüğünde gönüllü ekibiyle bölgenin temel ihtiyaçları olan, yemek, gıda, iç giyim ve hijyen malzemesinin dağıtımını gerçekleştirdi. 
“Bölgede Şanlıurfalılara Özel bir İlgi Var”
Adıyaman’daki çalışmaları ve gözlemlerini anlatan Memleket Sevdalıları Şanlıurfa Dernek Başkanı Abdulkadir Şanlı; “Öncellikle büyük geçmiş olsun. Deprem sonrası dernek olarak gönüllü ekibimizle bir kriz masası oluşturduk. Komşu ilimiz Adıyaman depremden ençok etkilenen ve yıkımı ağır olan illerdendir. Bölgeye gerek ulaşım ve gerekse yardım çalışmaları genel olarak aksadı. Bölgeye ilk giden ve bölgede çalışmalarını hala devam ettiren bölgenin yarasını kendi yarası gibi saran Şanlıurfa kamu kurum ve kuruluşları ile Şanlıurfalılara teşekkür ederim. Hafta sonu daha önceden koordine ettiğimiz çalışmalara bizzat katılım sağlayarak Adıyaman merkezinde Besni İlçesinde ve Kutluca ve Konuklu köyleri ile çevre köylerine ziyaret gerçekleştirdik. Hazırlanan yemekleri öğle vakti onlara ulaştırdık. Hijyen malzemesi, iç giyim, çorap ve akşam için ekmek dağıtımları yaptık. Bölgede büyük yıkım vardı, yaralar derin eksikler çoktu. Anlatılanlardan farklı, haberlerden uzak sorunlar vardı. Bölgede her gittiğimiz yerde Şanlıurfalılara özel bir ilgi vardı. Depremin ilk gününden bu yana Adıyaman’ın her köşesine ulaşarak birçok sorunumuzu giderdiler diyen yüzlerce kişi gördüm. Rabbim tüm hayırsever hemşerilerimizden razı olsun.  Son olarak demek istediğim bölgede ihtiyaçların devam ettiği ekmek, yemek, iç ve dış giyim, battaniye, ısınma ve temizlik ürünlerine gerek olduğunu öğrendik. Dernek olarak biz ilk günden bu yana çalışmalarımızı yapıyoruz. İhtiyaçların devam ettiğini bildirmek isteriz.”dedi.