Esenyurt Belediyesi’nin yeni dönemdeki ilk meclis toplantısı gerçekleşti. 31 Mart yerel seçimlerinde yüzde 49,05 oy olarak Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) Esenyurt Belediye Başkanı seçilen Ahmet Özer, yönettiği nisan ayı meclis toplantısı birinci birleşiminde konuştu.

Açıklamasında tüm Esenyurt’un belediye başkanı olacağını belirten Özer, meclis üyelerinin tamamıyla uyumlu bir şekilde çalışmak istediğini söyledi. 

Konuşmasına başlarken seçim atmosferinin şenlik havasında geçtiğini belirten Başkan Özer sözlerini şöyle sürdürdü:

“İlk meclisimizin Esenyurtumuza ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. Zorlu bir sürecin ardından seçimi geride bıraktık. Bu süreçte halk sözünü söyledi ve tercihini bizden yana kullandı. Kırk gün Esenyurt’un bütün mahallelerini, caddelerini, sokaklarını arşınladık. Evlere gittik, günde on sekiz saatten az olmamak üzere bir çalışma yürüttük. 

Tabii ki demokrasinin en temel esaslarından birisi de serbest, özgür, eşit koşullar içerisinde bir yarışın olmasıdır. Bu yarışta birileri kazanır, birileri de kaybeder. Bu işin özünde ve doğasında bu vardır. Ben mazbatamı aldıktan sonra, halkla buluştuğum ilk toplantıda “rozetimi çıkarıyorum, bundan sonra hiçbir parti gözetmeksizin bütün Esenyurt’un belediye başkanıyım” dedim. Bu sözümün de her zaman arkasında olacağım ve buna göre yol yürüyeceğim.”

Son olarak, en temel idealinin kardeşçe ve barış içinde yaşayan, huzur ve güvenliğin olduğu, 21. yüzyıla yakışan bir şehir yaratabilmek olduğunu aktaran Özer, sözlerini şöyle sonlandırdı:

''Sizlerle ve halkımızla beraber olursak başarılı olacağıma inanan biriyim. Onun için hepinizden bana yardımcı olmanızı, iş birliği içinde olmamızı, uyum içinde çalışmamızı istiyorum.''

Hibya Haber Ajansı