Çin Maliye Bakanlığı, bugün basın mensuplarının ABD Hazine Bakanı Janet Yellen’in Çin ziyaretine ilişkin soruları yanıtladı.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, 4-9 Nisan tarihlerinde Çin’e ziyaret gerçekleştirdi.

Yellen, Çin ziyareti sırasında Çin Başbakanı Li Qiang, Çin Başbakan Yardımcısı He Lifeng, Çin Maliye Bakanı Lan Fo’an ve Çin Halk Bankası Başkanı Pan Gongsheng ile ikili görüşmelerde bulundu.

Tarafların, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ile ABD Başkanı Joe Biden arasında geçen yılın kasım ayında San Francisco'da yapılan görüşmede varılan "iletişimin güçlendirilmesi",       "ayrışmanın önlenmes" ve "zorluklarla ortaklaşa başa çıkılması” yönündeki uzlaşıların hayata geçirilmesini teyit ettiği aktarıldı.

Taraflar arasında Çin ve ABD maliye bakanlıklarının önderliğinde, Çin-ABD Ekonomi Çalışma Grubu çerçevesindeki temasların süreceği belirtildi.

Bunun yanında, Çin Halk Bankası ve ABD Hazine Bakanlığı’nın önderliğinde, Çin-ABD Finansal Çalışma Grubu çerçevesinde finansal istikrar, sürdürülebilir finans ve kara para aklamanın önlenmesi gibi konularda temaslarda bulunulacağı da kaydedildi.

İki çalışma grubunun dördüncü toplantılarının nisan ayı ortasında Washington’da düzenlenecek IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları sırasında yapılması planlanıyor.

Hibya Haber Ajansı