Beylikdüzü Belediyesi’nin yeni dönem ilk meclis toplantısı, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık başkanlığında Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi Trakya Salonu’nda yapıldı.

Yeni meclisin ilk toplantısında Sefaköy-Beylikdüzü metro projesinin hayata geçirilmesi için çalışmaya devam edeceklerini ifade eden Başkan Çalık, “Beylikdüzü’nün ortak sorunu olan, İBB’nin projesini hazırladığı, finansmanını bulduğu ve yapımı için uzun süredir imza bekleyen Beylikdüzü metrosu projesi için Beylikdüzü Belediye Meclisi olarak ortak bir tavır almaya çağrı yapıyorum. Bu mesele siyaset üstü bir mesele.Tüm grupların bu konuda desteğini bekliyorum. Meclis üyelerimizin imzasıyla bu çağrıyı ilgililerine göndererek, sürecin hızlanmasına hep birlikte katkı sunalım” diyerek hazırlanan dilekçeye ilk imzayı attı. 

Başkan Çalık, yeni dönemde de kamu yararına olan projeleri hayata geçirmeye devam edeceğini belirterek şunları söyledi:

“İstanbul’un ilk Şehir Plancısı belediye başkanı ve 27 yıllık bir meslek insanı olarak yüce meclisin huzurunda kamu menfaatini ve kamu yararını herşeyin önünde tutacağıma söz veriyorum. Parti ayrımı yapmadan, herkesin dünya görüşüne; amasız, fakatsız saygı göstererek hizmet üreteceğime söz veriyorum. Makamda oturan ve vatandaştan kopuk bir belediye başkanı hiçbir zaman olmadım, olmayacağım.”

Hibya Haber Ajansı