Bakan Yerlikaya, bayram tatili boyunca hız denetimlerinin radar ile geceleri de sürdüğü ve 24 saat esasına göre kontrollerin devam edeceğini belirtti.

Bayram tatilinin 3. günü 8 Nisan Pazartesi günü; 615 trafik kazası meydana geldiğini açıklayan Bakan Yerlikaya, "360 bin 495 araç denetlendi. 20 bin 142 araca hız ve radar işlemi, 37 bin 830 araca ise diğer işlemler yapıldı." dedi.

Yerlikaya, bayram tatilinin ilk 3 gününde toplam; bin 838 trafik kazası meydana geldiğini, 19 vatandaşın hayatını kaybettiğini ve 2 bin 912 vatandaşın ise yaralandığını bildirdi.

Hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Bakan Yerlikaya şu ifadelere yer verdi:

"Denetimlerimizin tek amacı var. Bayram tatiline giden vatandaşlarımızın sağ salim ailelerine kavuşması. Onlara sarılması. Lütfen aşırı hız yapmayalım. Araçlarımızda da otobüslerde de emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Trafik kurallarına uyalım. Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil. Lütfen aklımızdan çıkartmayalım."

Hibya Haber Ajansı