USD/TRY: Yarın ABD'de faiz indirimi sayısı ve indirim tarihi tartışmalarına yanıt verebilecek FOMC tutanakları ve TÜFE verileri yayımlanacak. Manşette yıllık %3,4'lük bir beklenti hakimken, çekirdek enflasyonun ise hafif gerileyerek %3,7 seviyesinde gerçekleşmesi bekleniyor. Beklentilerin dışında gelecek bir enflasyon verisi, küresel varlık fiyatlarında oynaklığı artırabilir. Veri öncesi günde ABD vadelileri hafif alıcılı konumda. Dolar endeksi (DXY) ise 104,1 seviyelerinde yatay seyrini sürdürüyor. Fed tarafındaki toplantı sonrası perşembe günü Avrupa bölgesinde ECB faiz kararı piyasaların odağında olacak. Yurt içinde ise Ramazan Bayramı dolayısıyla bu haftanın kalanında makro veri bulunmamakta. Bu sabah Dolar/TL tarafında kısmi yukarı yönlü hareketler gözlemlenmekte.


EUR/USD: Yurtdışı veri akışının yoğun olduğu haftada Fed toplantı tutanakları, enflasyon verisi ve ECB'nin faiz kararı öne çıkan veriler. ABD TÜFE verisi sonrası haziran ayında gerçekleşme ihtimali azalan faiz indirim beklentileri şekillenebilir. ECB tarafında ise bir süredir güvercin tonda devam eden konuşmalar perşembe günü de devam edebilir. Dün hafif geri çekilen Dolar Endeksi (DXY) karşısında günü %0,2 oranında yükselişle tamamlayan EUR'da bu sabah yatay bir görünüm hakim. 1,08 paritede güçlü destek bölgesiyken yükseliş halinde 1,0905 seviyesi hedefte kalabilir.

XAU/USD: Ons Altın geçtiğimiz son işlem gününü %0,4 değer kazanarak 2.339 seviyesinde tamamladı. Geçtiğimiz hafta bu yıl hiç faiz indirimi yapılmayacağı ihtimalinden bahsederek şahin söylemlerde bulunan Neel Kashkari, dün Fed'in %2 enflasyon seviyesine odaklanması gerektiğini ve bu yıl 2-3 faiz indirimi yapılabileceğini dile getirdi. Ek olarak eski Fed üyesi Bullard, bu yıl 3 faiz indirimi beklediğini belirtti. Orta Doğu'daki jeopolitik risklerin artışı değerli maden üzerindeki etkisini sürdürmeye devam ediyor. Teknik seviyelere bakıldığında, 2.375-2.400 seviyesi sıralı direnç olarak öne çıkarken, 2.320 seviyesi gün içi destek konumunda.

Kaynak Ziraat Yatırım

Hibya Haber Ajansı