Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Türkiye'nin Filistin ile ticaretinin İsrail üzerinden yapılmasıyla ilgili açıklama yaptı.

Altun açıklamasında şunları söyledi:

"Türkiye Cumhuriyeti özellikle son 20 yıldır ve bilhassa 7 Ekim’den bu yana Filistin meselesinde Filistinlilerin haklı ve meşru taleplerinin müdafi olmuştur. Türkiye, 1967 sınırlarında, başkenti Doğu Kudüs olan egemen ve bağımsız, toprak bütünlüğüne sahip bir Filistin devletinin varlığını vazgeçilmez bir koşul olarak kabul etmekte ve bütün uluslararası platformlarda bunu en güçlü şekilde savunmaktadır. Ne yazık ki son günlerde bazı mahfillerin, Türkiye’nin Filistinli kardeşlerimize destek olmadığı algısıyla, özellikle ticaret konusunda Türkiye’ye yönelik dezenformasyon faaliyetleriyle karşı karşıyayız."

İsrail'in yalanlarını Türkiye'nin ortaya çıkardığını ifade eden İletişim Başkanı Altun, "Dezenformasyonla Mücadele Merkezimiz gece gündüz çalışmış, İsrail’in algı operasyonlarını ve yalanlarını uluslararası camianın şahitliğinde yayınladığı birçok farklı çalışmayla bir bir çürütmüştür." dedi.

Altun, Türkiye'nin Filistin konusunda en ilkeli ve insanî tavır gösteren ülkelerden biri olduğunu belirterek,  "Türkiye’nin bu tutumunu karalamak için ellerindeki bütün konvansiyonel ve yeni medya araçları üzerinden her türlü yalana başvuranlar bilmelidir ki Türkiye, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Filistinli kardeşlerinin her daim yanındadır ve şartlar ne olursa olsun kardeşlerini desteklemeye devam edecektir." ifadelerine yer verdi.

Hibya Haber Ajansı