İYİ Parti Sözcüsü Zorlu, Ordu’daki seçimlerin mutlaka yenilenmek zorunda olduğunu vurgulayarak "Ortaya çıkan bulgu ve delillere göre, kamu vicdanını sarsacak belgelere ulaşılmıştır. Araştırmalarımızda, Ordu'da 94 sandık başkanı ve memurun siyasi parti üyesi olduğu tespit edilmiştir. Bu rakam daha da artacaktır." dedi.

Tespit edilen memur üyelerinin görev yaptığı sandıklarda, 20 bin 438 oy kullanıldığı ve kayda girildiğinin altını çizen Zorlu, şu ifadelere yer verdi:

"Seçimler sonucu aradaki farkın 16 bin 138 olduğu düşünüldüğünde, seçime etki edecek oranda, 'Tam Kanunsuzluk' hali vardır. Bahse konu bilgiler belgeleriyle birlikte delillidir. Devlet memurları kanununa göre, sandık kurulu başkanları da devlet memurudur ve siyasi parti üyesi olamazlar. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 31 Mart 2019'da yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini, bazı sandık kurullarında, kamu görevlisi olmayan sandık kurulu başkanı ve üyelerin görev yaptığı gerekçesiyle iptal etmişti. Seçimlerde görev alan sandık kurulu başkanı ve memur üyelerin toplamı seçimin neticesini değiştirecek orandadır. Bu çerçevede Yüksek Seçim Kurulu üyeleri tarihi bir sorumlulukla karşı karşıyadır. Ordu seçimleri derhal yenilenmelidir."

Hibya Haber Ajansı