Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem üssü Kahramanmaraş ve yıkımın yüksek olduğu deprem bölgelerinde okulların 13 Mart'a kadar kapalı olacağını duyurmuştu. Son olarak dün bir açıklamada daha bulunan Bakan Özer, 1 Mart'ta açılması planlanan Adana'daki okulların 13 Mart'a ertelendiğini duyurdu.

Bakan Özer'in bu açıklamasına Şanlıurfa Eyyübiye Altınbaşak Ortaokulu Müdürü Müşerref Kaya'dan eleştiri geldi. Müdür Kaya; "Kendi ülkemde insanların sadece psikolojisini düşünmesi ne acı" diyerek sosyal medya hesabından eleştirilerde bulundu. "Depremzedelerin öğretmenine ihtiyacı var." diyen Müdür Kaya, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;


"Bu kadar depremzedenim öğretmenine ihtiyacı var.. Dünyanın dört bir yanından insanlar bölgeye destek olmak için seferber olmuşken kendi ülkemde insanların sadece psikolojisini düşünmesi ne acı..."

Okulların kapanmamasını eleştiren Müdür Kaya’nın bu paylaşımına sosyal medyadan tepkiler yağmaya başladı. Kullanıcıların çoğu bölgedeki öğretmenlerin de depremzede olduğunu önce kendilerini rehabilite etmesi gerektiğini belirterek okulların kapanmasının isabetli bir karar olduğunu savunurken kimi kullanıcılar da Müdür Kaya’nın kendilerini eleştiren kullanıcılara ters cevap vermesini eleştirdi.