Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, yayınladığı Ramazan Bayramı tebrik mesajında şu ifadelerine yer verdi: 
"Manevi iklimini, birlik ve beraberlik duygularımızı en üst seviyede yaşadığımız mübarek Ramazan ayını uğurlarken, tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyorum.
Bizleri bir araya getiren, birlik ve beraberliğimizi pekiştiren, küskünlerin barışması için birer fırsat olan bu özel günler; manevi tadına varabildiğimizde gerçekten bayram olur. Sevinç ve mutlulukları paylaşmanın yanı sıra asil milletimizin en önemli hasletlerinden olan yardımlaşma ve dayanışma bilincinin bayramlarda gösterilmesi, bayramı herkes için bayrama dönüştürür.  
Kamu idaresi olarak; dokuz gün sürecek olan bayram tatilinde kamu hizmetlerinde aksama yaşanmaması ve vatandaşlarımızın huzuru için ilgili bütün birimlerimizde gerekli tedbirlerin alındığını da bildirmek isterim. Ayrıca uzun bayram tatilini fırsat bilerek yakınlarıyla bayramlaşmak üzere veya çeşitli sebeplerle yola çıkacak vatandaşlarımızdan trafik kurallarına uymalarını, aşırı hızdan kaçınmalarını, emniyet kemerlerini takmalarını ve diğer sürücülere saygılı olmalarını özellikle rica ediyorum. 
Bu duygu ve düşüncelerle başta Şanlıurfalı hemşehrilerim olmak üzere, aziz milletimizin ve bütün İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı bir kez daha kutluyor; bayramın sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

BAYRAMLAŞMA YARIN SAAT 14.00'DE YAPILACAK
Vali Şıldak öte yandan Valilik Bayramlaşma Programının yarın saat 14.00'de düzenleneceğini duyurdu. Vali Şıldak davetinde "Ramazan Bayramı dolayısıyla Valiliğimiz tarafından düzenlenen Bayramlaşma programına tüm vatandaşlarımız davetlidir" dedi.