Babacan, Gazze’de insanların açlıktan ölmeye devam ederken iktidarın ticarete göz yumduğu, halkı susturduğu, gençleri gözaltına aldığı ve somut adımı erteledikçe ertelediğini belirtti.

Yapılan "kısıtlama" kararıyla kamuoyunun bir kere daha susturulmaya çalışıldığını ifade ederek "Kısıtlamanın içeriği ve kapsamı nedir, ihracatta ne kadarlık bir küçülmeyi kapsamaktadır; her şey detaylarıyla kamuoyuyla paylaşılmalı. Hep söyledik, söylüyoruz: Türkiye uluslararası kamuoyunu harekete geçirecek somut adımlar atmalı.Gazze halkının dramını iç siyasete malzeme eden siyasi çöküşle hesaplaşılmadan, siyasi bir çözüme yaklaşılamaz: Filistin’e ancak mecbur bırakıldığında ses çıkaran iktidar, aylardır izlediği siyasi duruşun sebebini açıklamalı." dedi.

Türkiye’nin ticareti durdurmasının bombaları durdurmadığının altını çizen Babacan, "İktidar hamaset yerine, Gazzeli çocukların başına yağan bombaları durduracak adımları ciddiyetle atmalı. Biz Gazze halkının yaşadıklarını anlatmaya, somut önerilerimizi iktidara bildirmeye her fırsatta devam edeceğiz." açıklamasını yaptı.

Hibya Haber Ajansı