Kurtulmuş’un konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Güzel bir bayram namazı kılındı. Türkiye’nin her yerinde camilerimiz doldu taştı. Bugün halkımız bayramlaşmalarını yapacak, büyüklerini ziyaret edecek. Sevgi dolu, esenlik, birlik, beraberlik içerisinde bir bayramı inşallah idrak edeceğiz.

Aynı zamanda bu bayram herhalde hayatımız boyunca yaşadığımız en acı, buruk bayramların başında geliyor. Maalesef her sene ramazan ayında İsrail, özellikle işgal ettiği topraklarda, Filistinli Müslümanlara karşı her türlü zulmü yapıyor ve artık bu bir alışkanlık haline gelmişti. Fakat bu sene insanlığın, tarih boyunca gördüğü belki en büyük katliamlardan birisi dünyanın gözü önünde, bütün dünyanın seyrettiği bir şekilde, duraksama bilmeden aşağı yukarı 35 bin insanın katledildiği, binlerce insanın hala yıkıntıların altında olduğu tahmin edilen ve 70 bine de yakın yaralının olduğu çok büyük bir katliam, hatta katliam sınırlarını çoktan aşmış bir soykırımı hep beraber yaşadık ve bugün de yaşıyoruz.

Bugün aynı şekilde Gazze’de saldırılar devam edecek ve öyle görünüyor ki önümüzdeki günlerde İsrail, özellikle Refah Sınır Kapısı’na dönük operasyonlarını daha da yoğunlaştıracak. Bütün camilerimizde, dünyanın her yerinde 2 milyar Müslüman, bugün İsrail’e lanet okudu, İsrail hükümetinin, Netanyahu ve çetesinin yapmış olduğu bu zulümlerden dolayı bayramı buruk bir şekilde geçirdi. Ama işin bir de İslam dünyasına dönük tarafı var.

Bu kadar zulümler olurken, büyük katliamlar yapılırken, insanlık tarihinin modern zamanların en büyük soykırımına şahit olunurken dünya buna sessiz kalmış olabilir ama yaklaşık 2 milyar nüfusa sahip olan İslam dünyası da ne yazık ki iyi bir sınav veremedi. Hep beraber böyle çaresizlik, kararsızlık, belki bölünmüşler içerisinde bu katliamı seyretti. Bundan dolayı da ayrıca büyük bir üzüntü içerisindeyiz.

Başta Gazze’deki Filistinli kardeşlerimiz olmak üzere dünyanın dört bir tarafındaki zulüm altındaki, çaresizlik içerisindeki Müslümanlara cenabı Allah’ın imdat etmesini, onlara her türlü yardımı yapmasını temenni, dua ediyoruz. Ama sonunda yeryüzünde bütün bu zulümleri, haksızlıkları, adaletsizleri bizatihi önleyecek olan da insanların kendisidir.

Milletimizin de bu vesileyle yeniden bayramını tebrik ediyorum. Bu bayramın Türkiye’ye barış ve huzur getirmesini temenni ediyorum.”

Hibya Haber Ajansı