Başkan Yavaş, Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz tarafından Gençlik Parkı’nda düzenlenen Kültürden Kültüre İftar Programı’nda, ilçe belediye başkanları, iş dünyasının temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, üniversite temsilcileri, sanatçılar ve vatandaşlarla buluştu.

Konuşmasında göreve geldiği günden bu yana kimseyi ayırmayarak, sadece ihtiyaçlar doğrultusunda çalıştığını vurgulayan Yavaş, “Herkesin ihtiyacı ne ise ona göre çalıştık. Aldığımız kaynakları gerçek ihtiyaçlara harcadık. Hesap verdik. Şeffaf bir şekilde davrandık.” diye konuştu.

“Farkımız kimseyi ötekileştirmemek olmalı”

Başkan Yavaş, beş yıl boyunca sürdürdükleri hesap verebilir, şeffaf ve katılımcı belediyecilik anlayışının Ankaralılar’dan karşılık bulduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

“Sadece betonla, asfaltla belediyeciliğin ölçülemeyeceğini, içinde insan olmayan hiçbir projenin de geçerliliğinin olmadığını Ankara halkı tescil etmiş oldu. Bizlerin bir farkı olmalı. Farkımız ötekileştirmemek olmalı. Hiç kimseyi ayırmamak olmalı. Bu özelliğimizle öne çıkarsak toplumu bütünleştiririz. Kutuplaştırmak isteyenlere ancak bu şekilde engel olabiliriz.” dedi.

Hibya Haber Ajansı