Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

"Şehit olan 34 bin Filistinli kardeşimizin acısı aileleriyle birlikte bizim de yüreğimizi dağlıyor. Gazzeli kardeşlerimizin Allah yardımcısı olsun, onları rahmetiyle, merhametiyle kuşatsın diliyorum.

İnşallah bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Filistin davasına sahip çıkmaya Gazzeli mazlumların yanında olmaya devam edeceğiz. Ülkemizin 21 yıldır mazlumlarla dayanışma noktasında sergilediği dik ve dirayetli duruşu yok sayanları bugün bir kere daha Allaha havale ediyorum.

Yalan, çarpıtma ve manipülasyon üzerinden kendi devletine, milletine iftira atanları akla vicdana ve ferasetle davranma davet ediyorum.

Türkiye Gazze’de zulümün durması bölgede barışın ve sükunetin hakim olması için elinden gelen her şeyi yapmıştır ve yapmaktadır. Bugüne kadar bölgeye gönderdiğimiz toplam 45 bin tonluk insani yardımla ülkemiz dünyada Gazze’ye en fazla yardım yapan ikinci ülke olmuştur.

Ülkemizin Gazze ve Filistin için tüm imkanlarını nasıl seferber ettiğini ülkemizdeki istismarcılar görmese de sahadaki mazlumlar çok iyi görüyor. Havadan da Gazze’ye insani yardım ulaştırma çabalarımızın engellenmesi dolayısıyla İsrail’e yönelik ilave tedbirler aldık.

Bu tedbirlerimizi birleşmiş milletler güvenlik konseyi ve uluslararası adalet divanı kararları uygulanıncaya, Gazze’ye kesintisiz engelsiz ve yeterli miktarda insani yardım ulaştırılıncaya kadar devam edeceğiz.

Birileri bilmese de hatta bildiği halde çarpıtsalar da biz tarih ve vicdan önünde kardeşlik vazifemizi hakkıyla yerine getirme derdindeyiz. Bu uğurda bedel ödesek dahi allah ömür verdikçe mazlumlara kol kanat germekten geri durmayacağız.

Son derece çekişmeli geçen rekabet seviyesi yüksek bir seçim sürecini hat olsun milletçe alnımızın akıyla geride bıraktık. bu vesileyle bir kez daha 31 Mart Mahalli İdareler Seçim sonuçlarının ülkemize ve şehirlerimize hayırlı olmasını diliyorum.

Sandıkta tecelli eden iradeyle göreve gelen belediye başkanlarını meclis üyelerini ve muhtarlarımızı ayrı ayrı tebrik ediyorum. Seçimlerin sorunsuz bir şekilde icra edilmesini sağlayan adalet ve emniyet teşkilatlarımıza sandık görevlilerimize siyasi partilerimizin mensuplarına ayrıca şükranlarımı sunuyorum.

Emeklerini gayretlerini samimiyetlerini çok iyi bildiğim AK Partimizin farklı kademelerinde görev yapan tüm yol ve dava arkadaşlarıma da buradan en kalbi teşekkürlerimi iletiyorum. Cumhur İttifakında da beraber yol yürüdüğümüz MHPli kardeşlerimize de teşekkürlerimi iletiyorum.

Seçim sonuçları elbette ayrı ve kapsamlı bir değerlendirmenin konusudur. Biz de her parti gibi seçimlerin muhasebesini yapıyoruz, yapacağız. Asla kolaya kaçmadan milletin sandıkta verdiği mesajları tüm boyutlarıyla okuyor en ince detayına kadar analiz ediyoruz.

Geçen hafta gerçekleştirdiğimiz MYK toplantısında bunun ilk adımını attık. İnşallah halkayı sürekli genişleterek istişarelerimize devam edeceğiz.

Biz kurulduktan 15 ay sonra milletin teveccühüne mahzar olmuş, 22 yılda girdiği 17 seçimin hepsinde sandıktan birinci çıkmış bir partiyiz. Seçim başarılarımızın arka planında milletimizle hep güçlü gönül köprüleri kurma planımız vardır. Siyaset yolculuğumuzu aynı şekilde sürdüreceğiz.

Biz olanda hayır olduğuna tüm kalbimizle inanan bir kadroyuz. 31 Mart seçim sonuçları Allahın izniyle AK Partimiz için, davamızın geleceği için, Türkiye’nin istikbal ve istiklali için hayra olacaktır. AK Parti ve Cumhur İttifakı bu süreçten çok daha güçlenerek çıkacaktır. Bundan en küçük bir şüphe duymuyoruz.

Ramazan Bayramının hepimizi saran manevi havasının bu duygularımızı perçinlemesini ve kökleştirmesini temenni ediyorum. Bayram sevincini yaşarken büyüklerimizi hısım ve akrabalarımızı ziyaret etmekten geri durmayalım. Aynı vatan toprağını paylaştığımız dostlarımızı mutlaka arayalım. İhtiyaç sahiplerinin kapısını çalalım. Allahlın bize emaneti olan yetimlerin, öksüzlerim bu mübarek günleri buruk geçirmemeleri için hep beraber seferber olalım. Dünyada artık hiç kimsesi kalmamış yaşlılarımızı özellikle gözetelim ziyaret edelim. Ülkelerindeki savaştan terörden kaçarak son çare olarak Türkiye’ye sığınmış mazlumlara sırtımızı dönmeyelim. Bilhassa şehitlerimizin emanetlerini bayram sevincimize ortak etmeye ihtimam gösterelim.

Bu mübarek günleri 81 vilayetimizde bir kucaklaşma seferberliğine dönüştürerek ruhuna anlamına ve önemine uygun şekilde idrak edelim. Mevla yolumuzu bahtımızı açık etsin diyorum."

Hibya Haber Ajansı