Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, Çin’in sistem açısından dışa açılmayı hızlandırmakla kendi normlarını üst düzey uluslararası ekonomik ve ticari kurallarla kenetlemeye devam ettiğini belirterek Çin'e yatırım yapmanın geleceğe yatırım yapmak anlamına geldiğini söyledi.

Çin’in geçen yıl 7’inci sırada olduğu Kearney Küresel İş Politikası Konseyi'nin 2024 Doğrudan Yabancı Yatırım (DYY) Güven Endeksi sıralamasında bu yıl 3’üncü sıraya yükseldiği, hatta gelişmekte olan piyasalar kategorisinde ilk sırada yer aldığı bildirildi. Sözcü Mao, bugün düzenlenen basın toplantısında bu konuda yaptığı açıklamada, son yıllarda Çin’in Yabancı Yatırım Kanunu’nu ortaya çıkararak patent ve telif haklarını korumayı güçlendirdiği için ülkenin yatırım ortamını daha istikrarlı, şeffaf ve öngörülebilir hale getirdiğini ifade etti.

Mao, ayrıca Çin’in iş ortamını iyileştirmeye devam etmeye, yeni nitelikli üretim güçlerini geliştirmeye, kazan-kazan işbirliği alanını genişletmeye ve Çin pazarının ve gelişiminin temettülerini dünyayla paylaşmaya hazır olduğunu yineledi.

Hibya Haber Ajansı