Başkan Gülpınar mesajında, “11 Nisan 1920’de çok kısıtlı imkânlarla işgalcileri vatan topraklarından püskürterek şanlı bir tarih yazan Urfa halkı, Kurtuluş savaşında gösterdiği kahramanlıklar neticesinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından önce 1984’te “Şanlı” unvanı, sonra 2016’da “İstiklal Madalyası” ile onurlandırılmıştır. TBMM tarafından Urfa’nın evlatlarına verilen bu kadirşinaslık tarih boyunca bir taç olarak şerefle taşınacaktır.

 

Cesur Urfa halkı, 104 yıl önce döneminin en güçlü ordularından birine karşı yüksek bir ruh ve şuurla verdiği mücadeleyle tarihe geçen unutulmaz bir destan yazmıştır. Büyük bir inanç ve istiklal aşkıyla vatan savunmasında tek yürek olan Urfa, düşman birliklerini, gösterdiği büyük direnç ve kahramanlıkla yıldırarak, eşine az rastlanır bir kahramanlık sergilemiştir. Urfa halkının gösterdiği bu kahramanlık, Milli mücadelenin mutlak zafere ulaşacağı inancını bütün vatana ilham etmiştir.

 

Kurtuluş Mücadelesi ruhu, bizim, bu milletin en büyük varlığı, en büyük sermayesidir. Birlikte yürümenin, zorluklara hep beraber karşı durmanın, azimle, inançla, kararlılıkla mücadele etmenin anlamı bu ruhta gizlidir.

 

Şanlı ecdadımız 104 yıl önce bin bir yoklukla her türlü meşakkati aşarak, bu güzel şehri bize miras bıraktılar. Bizler de onların verdiği istiklal mücadelesini bugün torunları olarak istikbal mücadelesi adı altında vermekteyiz.

 

Şanlıurfa’nın kurtuluşunda On ikiler olarak adlandırılan cemiyetin ve aşiretlerin öncü rolü asla unutulmamalıdır. Millî hassasiyetleriyle topluma güzel birer örnek olan aşiretlerimizin, bugün de aynı hassasiyetle vatana göz dikenlerin, ihanetlerin karşısındaki dik duruşları; peygamberler, evliyalar şehrimizin manevi mirasına en güzel sadakat örneğidir.

 

Değerli Hemşehrilerim, bu anlamlı gün vesilesiyle hatırlamamız gereken önemli bir husus daha vardır:

 

Bizim ülke olarak resmi sınırlarımız başkadır, gönül sınırlarımız başkadır. Gönül sınırlarımızın hududu, bizim kardeş olarak gördüğümüz, bizi kardeş olarak gören herkesin yaşadığı yerleri içine alır.

Bugün Gazze’de, tüm dünyanın gözleri önünde, yaşanan insanlık dramı bizleri en derinden etkilemektedir. Gazze halkının bütün imkânsızlıklara rağmen dünyayı kendisine hayran bırakan sabır ve tevekkül dolu mücadelesi inanıyorum ki zaferle taçlanacaktır.

 

Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizdeki birlik, beraberlik ve kardeşliği daha da perçinlemesi ümidiyle, tüm halkımızın bayramını “Urfa’nın Şanlı Kurtuluşu’nun 104. sene-i devriyesini, kutluyor ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.” İfadelerine yer verdi.