Kahramanmaraş merkezli 2 depremin ardından yaraların hızla sarıldığı Şanlıurfa’da barınma merkezleri kuruluyor. Depremde evleri yıkılan ve evleri ağır hasar alan depremzedelerin barınmaları için Şanlıurfa’da 1084 konteyner kent kuruluyor.

 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı ile AFAD yönetimi konteyner kentin yapılacağı alanda incelemelerde bulundu.

 

114 bin dönüm alan üzerinde kurulacak olan 1084 konteyner kent için Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından alt yapı çalışmaları tamamlandı. Kısa bir süre önce alt yapı çalışması tamamlanan alanda zemin sağlamlaştırma çalışması devam ediyor. Zemin sağlamlaştırma çalışmasının titizlikle yürütüldüğü alan en kısa sürede tamamlanarak konteynerlar yerleştirilecek.

 

Mardin Yolu üzerinde yapılacak olan Konteyner kent sahasında yapılan çalışmalar hakkında teknik ekipten bilgi alan Bakan Nebati ve Başkan Beyazgül, Vali Ayhan ile İl Başkanı Kırıkçı, daha sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından depremzedelerin barınması için hizmete açılan Hobi Bahçesindeki vatandaşları ziyaret etti.

 

Hobi Bahçesinde barınan depremzedeleri ziyaret eden Bakan Nebati, çocuklara oyuncak dağıttı. Vatandaşların taleplerini de dinleyen Bakan Nebati ve Başkan Beyazgül, burada barınan ailelerle bir araya geldi.

 

Depremin ilk gününden itibaren depremzede ailelerin hizmetine açılan Hobi Bahçesini gezen Bakan Nebati, vatandaşlarla yakından ilgilendi. Yaklaşık 2 saat süren ziyaretin ardından Bakan Nebati, hobi Bahçesinden ayrıldı.