Çin, Taiwan bölgesine yönelik silah satışına katılan Genel Atomik Havacılık Sistemleri (GA-ASI) ve Genel Dynamics Kara Sistemleri (GDLS) de dahil olmak üzere bazı ABD’li şirketlere karşı yaptırım uygulama kararı aldı.

Çin Dışişleri Bakanlığı tarafından bugün yayımlanan kararda, ABD’nin devamlı olarak Çin’in Taiwan bölgesine silah satmasının Tek Çin ilkesine ve Çin ile ABD arasındaki üç ortak bildiride belirlenen hükümlere ciddi şekilde aykırı olduğuna, ayrıca Çin’in içişlerine karışarak egemenliğine ve toprak bütünlüğüne ciddi şekilde zarar verdiğine işaret edildi.

Kararda Çin Halk Cumhuriyeti Yabancı Yaptırıma Karşı Çıkma Yasası’nın ilgili maddelerine göre, Taiwan bölgesine silah satışına katılan Amerikan Genel Atomik Havacılık Sistemleri (GA-ASI) ve General Dynamics Kara Sistemleri (GDLS) dahil olmak üzere bazı ABD’li firmalar yaptırım listesine dahil edildi.

Bugün yürürlüğe giren kararda söz konusu şirkeletlerin Çin’deki taşınır, taşınmaz ve diğer mal türlerinin dondurulması ve üst düzey yöneticilerinin Çin’e girişine izin verilmemesi tedbirleri yer alıyor.

Hibya Haber Ajansı