Dünya Bankası Başkanı Ajay Banga, 2024 IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları öncesinde düzenlediği basın toplantısında, Çin'in iklim değişikliğiyle mücadelede aldığı önlemlerin etkileyici olduğunu söyledi.

Ajay Banga, iklim değişikliğinin tüm insanlığın karşısındaki bir meydan okuma olduğuna dikkat çekerek, Dünya Bankası’nın, 2025 yılına kadar iklim değişikliğiyle mücadeleye ayırdığı yıllık finansman oranını yaklaşık yüzde 45’e yükseltmeye çalışacağının altını çizdi.

Banga, geçen ay Çin’e gerçekleştirdiği ziyareti sırasında Çinli liderler ve ilgili kuruluşların yetkilileriyle Çin’in iklim değişikliyle mücadele konusunda oynadığı rolü ve gösterdiği çabaları ele aldıklarını hatırlatarak, Çin’in bu alanda sergilediği performansın etkileyici olduğunu belirtti.

Banga, ayrıca “Çin sadece tarım, ulaşım ve sanayi gibi alanlardan kaynaklanan kirlilikle mücadele etmekle kalmıyor, kirliliği gerçek zamanlı olarak izliyor ve en acil sorunların çözümüne öncelik vererek ekipler gönderiyor. Çin'in çevre sorunlarıyla mücadeledeki tedbirlerinden derinden etkilendim.” dedi.

Hibya Haber Ajansı