İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 19 ilde Bölücü Terör Örgütüne (BTÖ) yönelik Jandarma tarafından düzenlenen “Bozdoğan-25”operasyonlarında 49 şüphelinin yakalandığını bildirdi.

Cumhuriyet Başsavcılıkları, Jandarma Genel Komutanlığı TEM Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinesinde operasyonunu düzenlendiğini belirten Bakan Yerlikaya, "Terör örgütlerinin faaliyetlerinin ve finans kaynaklarının engellenmesine yönelik İstanbul, Adana, Şanlıurfa, Şırnak, Ağrı, Batman, Bilecik, Erzurum, Düzce, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kilis, Kocaeli, Manisa, Muş, Samsun ve Siirt’te operasyon düzenlendi." dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yakalanan şüphelilerin sosyal medya hesapları üzerinden terör örgütü propagandası yaptıkları, terör örgütüne üye olma, Terör örgütüne yardım ve yataklık etme suçlarını işlediklerini tespit ettiklerini ifade etti.

Bakan Yerlikaya, düzenlenen operasyonlarla ilgili şunları söyledi:

"Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; birlik ve bütünlüğümüze kasteden hiçbir terör örgütüne göz açtırmayacağız. Güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için mücadelemiz kararlılıkla devam edecek."

Hibya Haber Ajansı