Kanada Devlet Başkanı Justin Trudeau, G7 liderleri olarak, İran'ın İsrail'e saldırısını en sert şekilde kınadıklarını vurgulayarak, İran’ın İsrail'e yüzlerce insansız hava aracı ve füze fırlattığını ancak İsrail’in, ortaklarının yardımıyla saldırıyı püskürttüğünü açıkladı.

İsrail ve halkını desteklediklerini ifade eden Trudeau, İran'ın eylemlerinin bölgedeki istikrarsızlaşmanın ve kontrol edilemez bir bölgesel tırmanışa neden olma riskini arttırdığını söyleyerek, bu durumdan kaçınılması gerektiğini aktardı.

Trudeau konuşmasının devamında şunları kaydetti:

“Durumu istikrara kavuşturmak ve daha fazla tırmanışı önlemek için çalışmaya devam edeceğiz. Bu ruhla, İran ve vekillerinin saldırılarını durdurmalarını talep ediyoruz ve daha fazla istikrarsızlaştırıcı girişime karşılık olarak şimdi ve gelecekte ek tedbirler almaya hazırız. Ayrıca, Gazze'deki krizi sona erdirmek için iş birliğimizi güçlendireceğiz, bu da acil ve sürdürülebilir bir ateşkesin sağlanması, Filistin İslami Direniş Örgütü tarafından alıkonulan rehinelerin serbest bırakılması ve ihtiyaç sahibi Filistinlilere artırılmış insani yardımın sağlanmasıyla devam edecektir.”

Hibya Haber Ajansı