Sudan'da paramiliter grup Hızlı Destek Güçleri (RSF) ile Sudan ordusu arasında bir yıllı aşkın bir süredir çatışmalar sonucu yaklaşık 9 milyon kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Milyonlarca çocuk ve aile çatışmalardan etkilenmiş olsa da Save The Children, savaşın uluslararası bağlamda neredeyse unutulduğuna inanıyor.

Save The Children Afrika Başkanı Jakob Eilsøe Mikkelsen, ''Kaç çocuğun etkilendiğine bakarsanız, bunun aslında dünya çapında çocuklar için en kötü insani kriz olduğunu görürsünüz'' dedi.

Ukrayna ve Gazze'deki savaşların daha fazla ilgi gördüğüne dikkat çeken Mikkelsen, ancak son zamanlarda Fransa ve Almanya gibi ülkelerin Sudan'daki insani koşullara daha fazla dikkat çekmek istediklerini belirtti.

Çocukların yaşam koşullarının iyileştirilmesi, sağlık hizmetleri ile eğitime erişim olanaklarının güçlendirilmesi ile çocukların ekonomik koşullarının iyileştirilmesi ve doğal afetler, savaşlar nedeniyle çocukların yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesi amaçlarını gerçekleştirilmek üzere 1919 yılında Birleşik Krallık’ta kurulan insani yardım kuruluşu Save The Children bugün 116 ülkede aktif bir kurum haline geldi.

Hibya Haber Ajansı