İsrail'in çağrısı üzerine Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi  dün acil toplandı. Çin’in BM Temsilciliği Maslahatgüzarı Dai Bing, bölgesel gerginliğin daha da artmaması için İran ile İsrail'e azami itidal çağrısı yaptı.

Dai Bing, İsrail’in İran'ın Şam'daki konsolosluk binasına 1 Nisan'da hava saldırısı düzenlediğini ve İran’ın buna karşılık vermek üzere İsrail'e insansız hava aracı, balistik ve seyir füzesiyle saldırı yaparak bu meseleyi çözmüş sayılabileceğini belirttiğini hatırlattı. Dai Bing, ilgili tarafların bölgesel gerginliği artırmamak için BM Şartı'nın ilkeleri ve uluslararası hukuk çerçevesinde farklılıkları ve anlaşmazlıkları çözmesi ve azami itidal göstermesi gerektiğini dile getirdi.

Filistin meselesinin Orta Doğu sorununun merkezinde yer aldığına dikkat çeken Dai Bing, BM Güvenlik Konseyi’nin 2728 sayılı kararının etkin bir şekilde uygulanması ve Gazze'de derhal ateşkesin sağlanması gerektiğini vurguladı. Dai Bing, Çin’in başta etkili ülkeler olmak üzere uluslararası toplumu bölgesel barış ve istikrarın korunmasında yapıcı bir rol oynamaya çağırdığını söyledi.

Hibya Haber Ajansı