Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 15-22 Nisan Turizm Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Büyükkılıç mesajında, Kayseri’nin açık hava müzesi olan kadim ve tabiat güzelliği ile dolu bir kent olduğunu vurgulayarak, Kayseri’yi turizm şehri yapma hedefiyle hareket ettiklerini ifade etti.

Kayseri’yi açık hava müzesi olarak niteleyen Başkan Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi’nin destek verdiği kazı çalışmaları ile milyon yıllık fosillerin ve tarih öncesi kalıntıların gün yüzüne çıktığını, eserlerin ve kalıntıların ise müzelerde sergilendiğini dile getirdi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, taşınmaz olan tarihi eserlerin de restore edilerek turizme kazandırıldığının altını çizerek, “Taşınmaz somut Keykubadiye Sarayı, Kızıl Köşk, Kayseri Evleri, Gavremoğlu Konağı gibi eserlerimizi ise restore ederek turizme kazandırdık. Şehrimizde 6 adet müze, 18 adet restorasyon, 7 adet kazı desteği, 8 alanda turizm faaliyeti gerçekleştirdik. Kayseri’mizi turizm şehri, müzeler şehri yapma yönünde kararlıyız.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı