Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden yapılan açıklamada bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan “Avustralya'da 6 kişinin hayatını kaybettiği saldırının faili terörist, bir Müslüman" iddiasının gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Avustralya'nın Sidney kentinde Westfield Bondi Junction alışveriş merkezinde yaşanan saldırıda 40 yaşındaki Joel Cauchi’nin, 6 kişiyi bıçakla öldürdükten sonra polis tarafından vurularak etkisiz hale getirildiği belirtilen açıklamada “Olayın ardından saldırganın anne ve babası açıklama yapmış, oğullarının ‘akıl sağlığının yerinde olmadığını’ ve yaşanan hadiseden çok üzgün olduklarını belirtmişlerdir.” denildi.

Açıklamada saldırının ardından soruşturma başlatan Avustralya polisinin, saldırganın Müslüman olduğuna dair herhangi bir sonuca ulaşılmadığı ve konuyu terör eylemi olarak tanımladığı aktarılarak, şöyle devam edildi:

“Daily Mail Australia Gazetesi ise saldırıda öldürülen güvenlik görevlisinin Pakistanlı bir Müslüman olduğunu ve insanları korumaya çalışırken öldürüldüğünü kaydetmiştir. İslamofobik propaganda amacıyla kamuoyuna servis edilen asılsız iddialara itibar etmeyiniz.”

Hibya Haber Ajansı