ANKARA (AA) - Aydem Yenilenebilir Enerji, gelirinin geçen yıl bir önceki yıla göre 3 kattan fazla artışla 3 milyar 808 milyon liraya ulaştığını bildirdi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Aydem Yenilenebilir Enerji finansal yükselişini 2022'nin son çeyreğinde de devam ettirerek yılı artışla kapattı.

Şirketin 2022 yıl sonu konsolide finansal raporu Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) açıklandı. Buna göre, Aydem Yenilenebilir Enerji'in geliri geçen yıl bir önceki yıla göre 3 kattan fazla artışla 3 milyar 808 milyon liraya ulaştı.

Aydem Yenilenebilir Enerji, FAVÖK'ünü de geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 284 artışla, 3 milyar 472 milyon liraya yükseltti.

Şirket açıklamasında görüşlerine yer verilen Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha, katma değer odaklı yatırımların da etkisiyle toplam aktiflerinin geçen yıl bir önceki yıl sonuna kıyasla yüzde 57 artarak 35 milyar liranın üzerine çıktığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Üretimimizin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 38 artış göstermesi ve yeni piyasa koşullarının da etkisiyle, 2022 yılında 1 milyar 18 milyon lira net kar elde ettik. 31 Ocak 2022 tarihi itibarıyla dolar cinsinden yapılan hesaplama sonucu, net finansal borcumuzun yıllık FAVÖK'ümüze oranı da 2,9 seviyesinde gerçekleşti. Son çeyrekte elde ettiğimiz sonuçlar, finansal yükselişimizi destekliyor. Tüm yıl sürdürdüğümüz ivmeyle 2022 yılı son çeyreğini de yükseliş ile tamamladık ve yılı başarılı bir finansal sonuçla kapattık. Yıl sonu itibarıyla toplam 49,8 milyon ABD doları nominal değerdeki şirketimizin Eurobond'larını geri alarak borç maliyetimizi azalttık. 2022 senesi finansal yükselişimizin yanında Eurobond alımlarımızla borçluluğumuzu da azalttığımız bir yıl oldu. Devam eden Eurobond geri alımlarımızın güncel tutarı ise 51,5 milyon dolara ulaştı."