BIST100

Bayram tatili dönüşünde jeopolitik risklerin gölgesinde haftaya satıcılı başlayan BİST 100 endeksinde gün boyunca satış baskısı etkili oldu ve %1.37 oranında değer kaybı ile 9679.80 seviyesinden kapanış gerçekleşti.

Tatil öncesindeki 5 iş gününde %10’a yakın değer kazanan endekste jeopolitik gelişmeler satış baskısının nedeni olurken, etkili olan geri çekilme sonrasında kısa vadeli göstergelerde güç kaybı görüyoruz.

Günlük grafiklerde şimdilik net bir bozulma olmamasına rağmen saatlik bazda baktığımızda göstergelerdeki bozulma baskının devam edebileceğini gösteriyor.

Bu nedenle açılması düşünülen yeni pozisyonlar için daha temkinli kalınmasının yararlı olacağı kanaatindeyiz.

Taşınan pozisyonlar için ise destek noktalarının altında kademeli olarak pozisyonlar azaltılabilir. Güne yurt dışı piyasalarda etkili olan negatif havanın etkisi ile satıcılı başlamasını beklediğimiz endekste ara destek olarak gördüğümüz 9665 seviyesi gün içi hareketler açısından yakında izleyeceğiz.

Bu seviyenin üzerinde kalınmaması durumunda bir önceki zirve olan ve artık önemli destek noktası olarak takip ettiğimiz 9450 seviyesine kadar geri çekilme görebiliriz.

9450’nin üzerinde kalındığı sürece geri çekilmeleri kısa vadeli düzeltme hareketleri olarak değerlendireceğiz. 9850 seviyesini ise yaşanabilecek olası tepki ataklarında ise ilk direnç olarak verebiliriz.

Kaynak: A1 Capital

Hibya Haber Ajansı