Adıyamanlı Depremzedelerden Urfalılara Mesaj

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, Adıyamanlı depremzedelerin Urfalılara iletmek istediği mesaja aracılık etti.

 

Her hafta Cuma günü saat 11.11'de Şanlıurfa'nın bir sorununu ve bu soruna yönelik çözüm önerilerini paylaşan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, bu hafta ise yine bir farkındalık oluşturarak Adıyaman'a gidip oradaki depremzedeleri ziyaret etti ve Adıyamanlı depremzedelerin Şanlıurfalılara yönelik teşekkür mesajını gündeme taşıdı.

 

Adıyamanlı kardeşlerimizin Urfalı hemşehrilerimize bir mesajı var

 

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan; Yüzyılın Felaketi olarak yaşadığımız deprem sürecinde Adıyamanlı kardeşlerimizin Urfalı hemşehrilerimize bir mesajı var. HÜDA PAR olarak bu hafta biz de bu mesajı ileteceğiz, dedi.

 

Urfalılar depremzede olmalarına rağmen bize yardım eli uzattılar

 

Adıyamanlı bir depremzede; Değerli Urfalı vatandaşlarımız kendileri de depremzede olmalarına rağmen, direkt bizim Adıyaman'ımıza el birliği ile yardım ulaştırdılar, dedi.

 

Yaşlı bir depremzede ise; Urfalılardan çok razıyım. Allah size iyilik, sağlık ve sıhhat versin, diyerek Urfalılara dua etti.

 

Bir başka depremzede ise; Urfa halkına buradan çok çok teşekkür ediyoruz. Yaramızı sardılar, yardımcı oldular. Bozova ilçesine geldim, o annelerin ve o ablaların sırtlarına eşyalar alıp yola getirdiklerini gördüm, diyerek duygulandığını ifade etti.

 

Yine başka bir depremzede ise; Bu 70 yaşında Urfa halkından gördüğüm yardımı başka hiçbir yerde görmedim. Evvelki gün Urfa'dan geliyordum. Arabanın hasarı için orada bir atölyede arabam 02 plaka olduğu için bana öncelik tanıdılar. Fırında bir lahmacun alacaktım, hayır kardeşim fırınımız bugün ekmeği sadece depremzedelere yapıyor, biz kendi köyümüze bile yapmıyoruz, dedi. Hepsini Adıyaman tarafına lahmacun olarak gönderdiler. Onun için Urfa halkına çok çok teşekkür ediyoruz. Bu cennet yurdumuzun başı sağ olsun, diyerek duygularını dile getirdi.

 

63 plakalı araçlar depremin ilk günlerinde buraya sel gibi aktı

 

Başka acılı bir depremzede ise; Depremin ilk günlerinde 63 plakalı araçlar buraya gerçekten sel gibi aktı. Siverek'ten, Hilvan'dan, Birecik'ten, birçok ilçeden ve Urfa merkezden buraya yardım aktı. Allah hepsinden razı olsun. Hatta benim yeğenimin enkazında, bizimle 3 gün boyunca çalışmalarda bulunan bir delikanlı vardı. Ben üçüncü gün sordum dedim ki; abi nerelisin? Urfalıyım, demişti. Gerçekten çevremizde depremde bize ilk yardım eli uzatan Urfa idi. Diğer illerden de buraya yardım gelmişti ama Urfa ilk günlerden itibaren bizim yanımızda oldu. Allah hepsinden razı olsun. Biz Adıyamanlılar olarak Urfalılara minnettarız. Çok büyük bir kardeşlik yaşandı burada, diyerek Urfalılara teşekkürlerini iletti.

 

 

Adıyamanlılar olarak Urfalılara minnettarız

 

Başka bir depremzede ise; Gıda mı dersin, enkaz araçları mı dersin... İlk yardımı hep bizim Urfa'mız getirdi. Bu saatten sonra Adıyaman olarak biz Urfa'mıza minnettarız, diyerek duygu dolu teşekkürlerini iletti.

 

 

Millet-i İbrahim olan peygamberler şehri Şanlıurfa şanına yakışanı yaptı

 

Özaslan; Millet-i İbrahim olan peygamberler şehri Şanlıurfa şanına yakışanı yaptı. Kendisi de depremzede olmasına rağmen bir taraftan kendi yaralarını sararken öbür taraftan ise komşu illerin yardımına koştu. Sadece Adıyaman değil, öbür taraftan Maraş'a, diğer taraftan ise Hatay'a kadar yardım elini uzattı.

Şanlıurfa! Gerçekten gurur kaynağısın. Bizlere kardeşlik nimetini bahşeden yüce Allah'a hamd olsun. Hep beraber kardeş olalım, birlik olalım ve birbirimizi yalnız bırakmayalım. İnşallah en kısa sürede hep beraber bu imtihanı atlatacağız, diyerek kardeşliğe ve beraberliğe vurgu yaptı.