ABD'nin en işlek havalimanlarından biri olan Chicago O'Hare uluslararası havalimanına giden Kennedy Expressway'in bir kısmı, şiddete son verilmesi çağrısında bulunan protestocular tarafından kapatıldı.

NBC'nin haberine göre bazı kişilerin arabalarından inerek otoyol boyunca havaalanına doğru yürüdüklerinin görüldüğünü bildirdi. Chicago havacılık departmanı, protestoların önemli uçuş gecikmelerine neden olduğunu söyledi. Olayın ardından çok sayıda protestocu gözaltına alındı.

San Francisco Körfez Bölgesi'nde, göstericilerin ateşkes ve ABD'nin İsrail'e verdiği desteğin sona erdirilmesi çağrılarını yinelemeleri nedeniyle iki ana otoyolda sabah trafiğinin yoğun olduğu saatlerde kesintiler yaşandı.

New York'un Brooklyn Köprüsü'nde ve şehir merkezindeki birkaç caddenin kapatıldığı Philadelphia'da da protestocular tutuklandı. Yetkililer, Seattle yakınlarında bir gösterinin Seattle-Tacoma uluslararası havaalanına giden ana yolu kapattığını söyledi.

Oregon eyalet polisi, Portland'ın yaklaşık 110 mil güneyindeki Eugene'deki Interstate 5 protestosunun ardından 52 protestocunun düzensiz davranış nedeniyle tutuklandığını söyledi. Olay yerinden altı araç çekildi.

 

Hibya Haber Ajansı