Altın risk ortamında güvenli liman olarak pozitif ayrışmaya devam ederken, dünkü seansta birçok varlık sınıfının satış yediği günde, altın yeşilde kapanış yaptı. 2344 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan sarı maden, İsrail’in İran’ın saldırılarına karşı bir atak yapacağına dair haber akışı ile birlikte güç kazanarak değer kazandı. 2383 dolar/ons seviyesinden gün kapanışı yapan kıymetli maden, yüzde 1,7 kazançla seansı tamamladı.

Gümüş ise dünkü seansta günün en çok değer kazanan kıymetli madeni olurken, 29 dolar/ons seviyesi direncine yakınsadığı bir günü geride bıraktı. 27,89 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan beyaz maden, 28,88 dolar/ons seviyesinden kapanış yaparak yüzde 3,5 kazancı hanesine yazdı.

Platin diğer kıymetlilerin aksine kırmızıda bir kapanış yaparak satıcılı bir günü geride bıraktı. 978 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan platin, 973 dolar/onstan kapanış yaparak yüzde 0,4 kaybı hanesine yazdı.

Paladyum dünkü seansta satıcılı bir seyir izlerken, günün en çok değer kaybı yaşayan kıymetli madeni oldu. 1052 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan paladyum,1037 dolar/onstan kapanış yaparak yüzde 1,5 kaybı hanesine yazdı.

Kaynak TROY

Hibya Haber Ajansı